Sıkı durun, bu yiyecek astım ataklarınızı en aza indirecek!

Sıkı durun, bu yiyecek astım ataklarınızı en aza indirecek!
Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalık olup, yediden yetmişe her yaştan insanın yaşam kalitesini düşürüyor ve hayatını olumsuz etkiliyor. Tekrarlayan öksürük ve hışırtı ile belirti veren astımda, nefesde daralma ve krizler şeklinde ataklar görülebiliyor. Uzmanlar, Astım tedavisinde ilaçlar kadar tüketilen besinlerin de önemli olduğunu vurguluyor. Sizler için astım ataklarında en etkili yiyeceği araştırdık.

KİVİ

Araştırmalar, kivi meyvesinin astım ve diğer solunum güçlüklerine karşı kayda değer bir koruyucu etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

Yapılan araştırmalardan birinde, haftada 6 ile 7 porsiyon kivi ve diğer C vitamini açısından zengin yiyecekleri yiyen kişilerin hırıltılı solunum güçlüklerinin daha düşük olduğu görülmüştür.

Karşılaştırmalı çalışmalarda, bu yiyecekleri haftada sadece bir veya iki kez yiyen kişilerin bile ciddi oranda şikayetlerinin azaldığı gözlemlenmiştir.

BUNUNLA BİRLİKTE ASTIM HASTASI İSENİZ;

  • Günlük tuz tüketiminizi sınırlandırın. 
  • Paketli gıdalardan uzak durun. Katkı maddeleri astım ataklarınızı tetikleyebilir. Astım hastasıysanız özellikle hardal, salamura turşu, hazır meyve suları, mısır şurubu içeren besinleri hayatınızdan çıkarın.
  • Her gün bir avuç ciğ ceviz yiyin.
  • Kuru baklagilleri ve tam tahılları sofralarınızdan eksik etmeyin.
  • Yüksek karbonhidrat ve şeker tüketiminden kaçının. Araştırmalara göre, küçük yaşlardan itibaren aşırı miktarda karbonhidratlı yiyeceklerin tüketilmesi ve kilo fazlalığı astım riskini artırıyor.
  • Özellikle hamilelikte sigara içmeyin. Hamilelik döneminde sigara içen annelerin çocuklarında astım olma oranı 4 kat daha fazla! Unutmayın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler