Kivi suyunun müthiş faydaları

Kivi suyunun müthiş faydaları
Kivi meyvesiyle ilgili bütün bildiklerinizi unutun! Bakın kivi suyunun nasıl bir faydası varmış

Kivi en sevdiğim meyvelerden. Nedir ne değildir diye sizler için harika bilgiler buldum. Kivinin şaşırtıcı etkilerini sizlerle paylaşacağım. Hala ısrarla kivi yemeyenlerdenseniz bu bilgileri öğrenince kivinin faydalarından sizde yararlanmak isteyeceksiniz.

KİVİYLE İLGİLİ EZBER BOZAN ARAŞTIRMA

Yapılan bilimsel araştırmalarla, kivinin özellikle gelişim çağındaki çocuklar için oldukça önemli etkilerinin olduğu saptanmıştır. 6-7 yaş civarındaki çocuklarda, kivi solunum yolları açısından olumlu etkilere sahiptir. Yine bunun yanında çocukların yaşamış olduğu nefes darlığı, burun akıntısı, hapşırma, kronik öksürük ve de gece öksürüğü gibi sorunlara da kivi iyi gelmektedir.

Kivinin yapısında bulunan pektin maddesinin de mucizevi özellikleri bulunmaktadır. Bu maddenin en önemli özelliği ise vücutta bulunan toksinleri temizleme olarak gösterilmektedir. Yine bunun yanında, pektinin kolestrole de olumlu etkileri bulunur. Petkin tarafından kötü yapıdaki kolesterol düşürülür, iyi yapıdaki kolesterol ise artırılır.

Kivinin solunum yolu hastalıklarına iyileştirici etkisi bulunmaktadır. Özellikle de astım ve de öksürük gibi sorunlara kivi iyi gelmektedir.

1 adet kivi=46 kalori olduğu için öğle ve akşam öğünlerinde bir öğünde 3 kivi yiyerek iştahınızı önemli ölçüde kesebilirsiniz. Bu da iştah kesici bir meyve olarak kivi ile zayıflama sağlayacaktır.

İsterseniz Kiviyi Meyve Sıkacağına ekleyip suyunu çıkararak tüketebilirsiniz. Bir bardak kivi suyunun bu etkilerinden mutlaka yararlanın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler