Bu İçecek Kavun Çekirdeğiyle Yapılıyor! Osmanlı Mutfağından Sübye Şerbeti Tarifi

Bu İçecek Kavun Çekirdeğiyle Yapılıyor! Osmanlı Mutfağından Sübye Şerbeti Tarifi
Sübye, kavun çekirdekleriyle yapılan bir Osmanlı şerbetidir. A vitamini ve Potasyum zengini olan subye tam bir sindirim dostudur. İçinizi ferahlatacak farklı bir lezzet arayıyorsanız mutlaka deneyin. İşte subye şerbeti tarifi ve püf noktaları

Bugüne kadar kavun çekirdeklerini çöpe attınız belki ama belki bunrası için kurutup canınız istediğinde içinizi ferahlatacak soğuk soğuk surbe yapmaya doyamayacaksınız.

Surbe, Osmanlı mutfağının sevilen şerbetleri arasında yer alıyor. Osmanlı'ya da İspanya'dan kaçıp İzmire gelen "Seferatlar" tarafından getirilmiş. İspanya ve Meksika'da hala geleneksel içecekler arasında yerini koruyor.

Orjinalinde kavun çekirdekleri havanda dövülüp yapılıyor ama dilerseniz daha pratik bir yöntem olarak blender kullanabilirsiniz.

Eğer sübyeyi evde yapmakla uğraşmak istemiyor ama tadını merak ediyorsanız İzmir'e yolunuz düşerse Kemaraltında tadına mutlaka bakabilirsiniz. Ben ilk orda içmiş sonra evde de denemeye karar vermişti. Tadı hiç kavuna benzemiyor, çok hoş farklı bir aroması var.

Lafı uzatmadan tarifimize geçelim. Kavunların bol olduğu şu dönemde belki biraz kurutup denemek isterseniz. Umarım siz de benim gibi beğenirsiniz.

SÜBYE ŞERBETİ (KAVUN ÇEKİRDEĞİ ŞERBETİ) İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kavunun çekirdeği
  • 5 yemek kaşığı toz şeker (Bal ile hazırlayabilirsiniz)
  • Yaklaşık 1 litre su

SÜBYE ŞERBETİ (KAVUN ÇEKİRDEĞİ ŞERBETİ) NASIL YAPILIR?

✔️ Kavunların çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla sıyırın. Yıkayıp temiz bir bezeye ya da tepsiye dizin. Güneş gören bir alanda iyice kurutun.
✔️ Kuruyan kavun çekirdeklerin tekrar yıkayıp (kururken toz vs olabilme ihtimaline karşı) robotta çekin.
✔️ Tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suya kavun çekirdeklerini koyup 8 dakika kaynatın. Şekeri ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Eğer bal kullanacaksanız bu aşamayı atlayın ve şerbet ılıdıktan sonra bal ekleyin.
✔️ Bir tülbent yardımıyla karışımı süzün.
✔️ Şerbeti, oda sıcaklığına gelene kadar soğuttuktan sonra buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
✔️ Servis etmeden önce gül suyu ve tarçın ekleyebilirsiniz. Çabuk bozulduğu için soğuduktan sonra 1 gün içinde tüketmeye çalışın

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler