Yiyenlerin Gözleri Parlıyor Bu Tatlı Sıcak Sıcak Tüketiliyor Milföy Hamurundan Kolay Portekiz Tatlısı Tarifi (Pastel de Nata)

Yiyenlerin Gözleri Parlıyor Bu Tatlı Sıcak Sıcak Tüketiliyor Milföy Hamurundan Kolay Portekiz Tatlısı Tarifi (Pastel de Nata)
Bugün sizlere Belem Turtası olarak da bilinen Portekizin meşhur tatlı tarifini paylaşacağız: Pastel de Nata. Milföy hamurundan şişpak hazırlayabileceğiniz bu efsane lezzeti mutlaka deneyin. Üstelik bu tatlı fırından çıkınca sıcak sıcak tüketiliyor.

Portekiz'in meşhur "pastel de nata" tatlısını duydunuz mu bilmiyorum. Nata, Portekizcede krema demek. Milföy hamuru ve kremadan yapılan bu tatlı sıcak sıcak tüketiliyor. Portekiz'de neredeyse her yerde bu tatlıyı bulabilirsiniz. Bu tatlı için bazı kafelerde uzun kuyruklar bile oluşuyor.

PORTEKİZ TATLISI PASTEL DE NATA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 Adet Milföy

Kreması için:

  • 6 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker

PORTEKİZ TATLISI PASTEL DE NATA NASIL YAPILIR?

✔️ Tencereye sütü, nişastayı, şekeri ve vanilyayı alıp çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın altını kapattıktan 5-6 dakika sonra tek tek yumurtaları karışıma ekleyip çırpın. Dilerseniz pastacı kreması da kullanabilirsiniz.

✔️ Cupcake tepsisini yağlayıp hafif unlayın.

✔️ Milföyleri buzdolabından çıkarıp hafif yumuşayana kadar bekletin. Yumuşayan milföyleri yuvarlak bir kalıpla kesin. Cupcake tepsisine yerleştirin, Tıpkı kase gibi olacak.

✔️ Milföylerin ortalarını krema ile doldurun.

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece ırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bekletmeden sıcak sıcak tüketin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler