Yapması 2 Saat Yemesi 10 Dakika Sürüyor Damakları Çatlatıyor! Usta Şef Harun Aksu'dan Antep'in Meşhur Yuvalama Tarifi

Yapması 2 Saat Yemesi 10 Dakika Sürüyor Damakları Çatlatıyor! Usta Şef Harun Aksu'dan Antep'in Meşhur Yuvalama Tarifi
Türk Mutfağında, Antep yemeklerinin özel bir yeri vardır. Biraz zahmetli olsa da lezzetine herkes hayran kalır. Bugün sizlere Usta Şef Harun Aksu'nun yuvalama tarifini tüm püf noktalarıyla vereceğiz. Damak çatlatan bu lezzeti mutlaka deneyin

Yuvalama, Antep Mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Bugün sizlere Usta Şef Harun Usta'nın yuvalama tarifini paylaşacağız. Köftelerin yuvarlanması çok zahmetli baştan söyleyelim. Ev halkından konu komşudan yardım isteyin bizden söylemesi:)

Lafı uzatmadan tarifimize geçelim damakları şenlendirelim. Baştan söyleyelim kesinlikle bu kadar uğraşmaya değecek...

YUVALAMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 350 gr kuzu kuşbaşı
  • 3 su bardağı pirinç unu (Aktarlardan alabilirsiniz. Bulamazsanız pirinci robotta çekip un haline getirin. Hazır satılan pirinç ununu kullanmayın.)
  • 1 su bardağı nohut (Bir gün önceden ıslatılmış)

Köftesi için;

  • 200 gr çiğ köftelik dana eti
  • 1 adet küçük soğan
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su (Köfteyi yoğurmak için)

Yoğurtlu karışım için;

  • Yarım kilo süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta

Üzeri için;

  • 2 çorba kaşığı sade yağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı nane

YUVALAMA NASIL YAPILIR?

✔️Tencereye kaynamış suyu alın. Eti ilave edip kaynamaya bırakın. oluşan köpükleri ara ara alıp nohutu ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 1.5 saate yakın pişmeyi bırakın.

✔️ Pirinç ununu tezgaha koyun. Ortasını açıp soğanı, yumurtayı, karabiberi, tuzu, irmiği, kıymayı ekleyip güzelce yoğurun. Ara ara elinizi ıslatarak macun kıvamında yoğurun. Yoğurdukça kıvam alıyor, çok su eklememeye gayret edin. Sert lastiksi bir kıvamı oluyor. Üzerine buzdolabı poşeti koyup kurumamasını sağlayın. Küçük bir tabağa sıvı yağ koyup ara ara elinizi yağlayarak minik köfteler yapın. Ne kadar küçük olursa o kadar güzel oluyor.

✔️ Ayrı bir tencereye su koyup kaynatın. Üzerine süzgeç koyup benmari usulü 15 dakika haşlayın. Ara ara karıştırıp her tarafın eşit haşlanmasını sağlayın. Bu yöntemi kullanmak istemezseniz tuzlu suda da haşlayabilirisiniz.

✔️ Köfteleri haşlayanan nohutlu ete ekleyin.

✔️ Geniş bir kaseye yoğurdu, unu, yumurtayı güzelce çırpın. Azar azar yemeğin suyundan alıp yoğurta ekleyip ılıtın.

✔️ Daha sonra yemeğe azar azar ekleyip bir taraftan da sürekli karıştırın.

✔️ Suyunu kontrol edip gerekirse kaynar su ilave edin.Çok koyu ya da sıvı olmamalı.

✔️ Tuzunu ekleyin. Kısık ateşte pişirmee devam edin.

✔️ Tavaya sıvı yağı ve sade yağı ekleyip kavurun. İçine kuru nane ekleyip çorbaya ekleyin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler