Tıpkı Bal! Ustasından Püf Noktalarıyla Tam Kıvamında Kayısı Marmelatı Tarifi

Tıpkı Bal! Ustasından Püf Noktalarıyla Tam Kıvamında Kayısı Marmelatı Tarifi
Kayısı reçeliyle, kurusuyla, kompostosuyla, hoşafıyla Türk Mutfağında oldukça fazla kullanılıyor. Bugün sizlere kurabiyelerinizde, kahvaltılarınızda severek tüketeceğiniz tam kıvamında kayısı marmelatı tarifi paylaşacağız. Yemelere doyum olmayan bu lezzeti mutlaka deneyin.

Kayısının tam mevsimi. Olgun, yumuşamış şekerpare cinsi kayısı ile marmelat yapma zamanı geldi demektir! Ben marmat yaparken yarısını meyve suyu için ayrı kavanozluyorum. Detaylıca anlattım ikisini de.

Kayısıları başta rondodan geçirebilir ya da sonradan blenderdan geçirebilirsiniz tamamen size kalmış. İki yöntemi de açıklayacağım.

Kahvaltılarda pankekle birlikte, sıcacık tereyağlı ekmeğin üzerine yada kurabiyelerde ya da meyve suyu olarak kullanmak için bolca yapıyorum ben.

Siz de denemek isterseniz buyrun tarifimize...

Hazırsanız kayısı marmelatı yapımına başlayalım.

KAYISI MARMELATI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg kayısı
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı

KAYISI MARMELATI NASIL YAPILIR?

Kayısı marmelatı yaparken 2 yöntemi de kullanabilirsiniz, tamamen size kalmış hangisi kolayınıza gidiyorsa o yöntemi kullanın.

1.Yöntem

✔️ Kayısıların yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Robottan geçirin. Yapışmaz yüzeyli yayvan bir tencereye kayısıları alın. Üzerine şekeri ekleyip kaynamaya bırakın. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Suyu iyice çekence limon suyunu ve tereyağını ilave edin.

✔️ Kış için saklayacaksanız sıcak sıcak kavanozlara koyup kapağını kapatın. Hemen yiyecekseniz buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Unutmayın kavanozu açtıktan sonra 3 gün içinde tüketmeniz gerekir.

2.Yöntem

✔️ Kayısıları yıkayıp çekirdekleri çıkarın. Yapışmaz, tabanı kalın ve yayvan bir tencereye yerleştirin. Üzerine şekeri ekleyip bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün kayısılar sulanmış olacaktır. Tencereyi ocağa alıp kaynamaya bırakın. Fokurdama sesini duyunca limon suyunu ve tereyağını ekleyin. Ortalama 40 dakika bu şekilde pişirin. Sıcakken blender yardımıyla çekin. Ben bu aşamada ince bir süzgeçten de geçirip meyve suyu olarak da ayrıca kavanozluyorum. Kaynar kaynar kavanozlara koyup sıkıca kapağını kapatın. Yeni kullanılmamış kapak olmasına dikkat edin. 1 gün bekledikten sonra serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Konserve yaparken dikkat etmeniz gereken tüm detayları içeren yazımıza da göz atabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler