Bunu İçen Ertesi Gün Hemen Yapmak İstiyor! Ustasından Gaziantep usulü Orjinal Lebeniye Çorbası Tarifi

Bunu İçen Ertesi Gün Hemen Yapmak İstiyor! Ustasından Gaziantep usulü Orjinal Lebeniye Çorbası Tarifi
Türk Mutfağının sevilen çorbalarından birisidir lebeniye çorbası. Et, nohut, yoğurt, pirinç ile yapılan bu lezzet pek çok kişinin de favorileri arasında yer alıyor. Peki Gaziantep usulü lebeniye çorbası nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla orjinal tarifi..

Gaziantep yemekleri denince ilk akla gelen lezzetlerden birisi de lebeniye çorbasıdır. Hem besleyici hem doyurucu bu çorba şimdilerde köfte ile yapılsa da orjinalinde kuşbaşı et kullanılıyor. Buzlukta haşlanmış nohutunuz varsa kısa sürede hazırlayabilirsiniz. (Buzlukta haşlanmış nohutu saklamak için detaylı tarifimize bakabilirsiniz)

Yemek yaparken size yardımcı olacak pratik çözümler: Buzlukta nohut nasıl saklanır?

Bu çorba aslında ana yemek gibi oluyor .Yanında ekmekle başka birşey aratmıyor. Lafı uzatmadan sizi mutfağa alalım, bugün ziyafet var.

Lebeniye çorbası için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 250 gr sinirleri alınmış kuzunun sırt kısmından kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet yumurta
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 100 gr pirinç
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 litre su
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı kuru nane

Lebeniye çorbasının yapılışına geçelim:
✔️
Tencereye eti alıp kavurun. Et eenk değiştirince kaynar su ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
✔️ Bu arada pirinci 10 dakika suda bekletip suyunu süzün.
✔️ Kaynayan eti pirinci ekleyip orta ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatın. Pirinçler biraz şişince haşlanmış nohutu ekleyin.
✔️ Bu arada geniş bir kaseye süzme yoğurdu, yumurtayı, unu ekleyip tel çırpıcı ile çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe alıp aza azar yoğurda ekleyip hafif sulandırın. Pürüzsüz bir kıvam almalı yoğurt.
✔️ Şimdi çorbayı yoğurtla buluşturma zamanı. Hazırladığımız terbiyeyi çorbaya bir taraftan da sürekli karıştırarak ekleyin. Bu aşamada tuzunu ilave edin. Kısık ateşte çorbanın kıvam almasını sağlayın.
✔️ Sos tavasında tereyağını eritip kuru nane ile kavurun. Çorbaya ekleyip karıştırın. Çorba servise hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Harun Usta / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler