Ustadan lokum gibi lezzetli soğan yahnisi tarifi ve püf noktaları
Havalar soğumaya başladı. Sıcak sıcak içimizi ısıtacak lezzetler yapmak lazım. Bugün bol baharatlı, salçalı, nohutlu, etli, soğanlı bir tencere yemeği tarifi vereceğiz. Gaziantep Mutfağında sıkça pişen soğan yahnisi yiyenlerden hep tam puan alıyor. Deneyince sizin de beğeneceğinizi umuyoruz. Dilerseniz bu lezzeti tavuk etiyle de yapabilirsiniz. Lafı uzatmayalım tarifimize geçelim.
Soğan yahni için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 850 gr soğan (Küçük soğan kebabı yapılan cins)
- 4 su bardağı haşlanmış nohut
- 500 gr kuzu eti
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 litre su
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kalığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Soğan yahni tarifinin yapılışına geçelim:
Döküm tencereyi ocağa alın. Etin yağ kısmını ayırıp minik minik doğrayın ve tencereye alın. Yağlar eriyince çok az sıvı yağ ekleyip kuşbaşı doğranmış eti ilave edin. Karıştırarak kavurun.
Et güzelce kavrulunca salçaları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Pul biberi, tuzu ve soğuk suyu ekleyin.
Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısıp 20 dakika pişirin. Bu arada soğanları soyup suda bekletin. Süzdükten sonra yemeğe ekleyin.
Ocağın altını orta ateşe ayarlayıp kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Ocağın altını tekrar kısıp soğanlar yumuşayana kdar pişirmeye devam edin. Yaklaşık 30 dakika sonra haşlanmış nohutu ekleyin. Ocağın altını orta ateşe alın. Karabiberi ve kimyonu ekleyin. 15 dakika kadar daha pişirin. Soğanlar lokum gibi pişmisa ocağın altını kapatın. Yemeği 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Harun Usta / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.