Usta şef Doğa Çiftçi'den kıtır kıtır bayatlamayan kerebiç kurabiyesi tarifi
Bugün sizlere ağızda dağılan kıtır kıtır bir kurabiye tarifi paylaşacağız. Gaziantep yöresinde bayramlarda, özel günlerde bolca yapılıyor bu lezzet. Mersin'de de irmikli farklı bir versiyonu var.Kurabiyenin en güzel taraflarından biri de çok uzun süre bayatlamaması Bu kurabiyenin yapımında Ahşap kerebiç kalıbı kullanılıyor. Bu kalıbı internetten de kolayca temin edebilirsiniz.
Kerebiç kurabiyesi için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 250 gr tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/3 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardauğı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt (Daha gevrek bir kerebiç istiyorsanız kabartma tozunu 10 gr kullanıp yoğurdu eklemeyin)
- 6 su bardağı un
Üzeri için: bir miktar pudra şekeri
İçi için:
- 2 su bardağı fıstık veya ceviz
- 1 çay bardağı toz şeker.
- Ceviz kullanırsanız 2 çay kaşığı toz tarçın
Kerebiç kurabiyesinin yapımına geçelim:
✔️ Karıştırma kabına un hariç hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyin. Güzelce karıştırın. Azar azar un ilave edin ve hamuru 10 dakika kadar yoğurun. Pürüzsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
✔️ Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin.
✔️ İçini hazırlayalım. Cevizi, şekeri ve tarçını karıştırın. Ya da küçük doğranmış fıstığa şeker ekleyip karıştırın. İkisi de lezzetli oluyor.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçayı içli köfte yapar gibi parmağınızla oyun. İç kısmını hazırladığınız harçtan koyup kapatın. Hafif yuvarlayıp kerebiç kalıbında bastırın.
✔️ Fırın tepsisine dizip 175 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20 dakikada pişiyor.
✔️ Soğuyan kerebiçlerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Doğa Çiftçi/ Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.