Ünlü Şef Ömür Akkor'un Yorumuyla Osmanlı Saray Mutfağından Fırında Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarması Tarifi

Ünlü Şef Ömür Akkor'un Yorumuyla Osmanlı Saray Mutfağından Fırında Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarması Tarifi
Sarma, Türk Mutfağının lezzetli yemeklerindendir. Bugün sizlere Osmanlı Saray Mutfağından Fırında Vişneli Zeytinyağlı Sarma Tarifi paylaşacağız. Ünlü Şef Ömür Akkor'un sevilen tarifini mutlaka deneyin.

Vişneli yaprak sarması, Osmanlı Saray Mutfağının en sevilen yemeklerindendi.

Bugün sizlere ağzınızı sulandıracak bu lezzetin tam tarifini vereceğiz. Ünlü Şef Ömür Akkor'un yorumuyla işte detaylı tarifi...

VİŞNELİ YAPRAK SARMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Tokat yaprağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 kase vişne
  • 4 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 bağ dere otu

Sos için;

  • 1 limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soda
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

VİŞNELİ YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR?

✔️ Tencereye zeytinyağını ve ince piyazlık doğradığınız soğanı ekleyip 5 dakika kavurun.

✔️ Şekeri de ilave edip 1.5 saat çok kısık ateşte soğanı pişirin. Soğan ne kadar kısık ateşte ne kadar uzun sürede pişerse o kadar lezzetli olur.

✔️ Pirinci yıkayıp 30 dakika sıcak suda ıslatın.

✔️ Daha sonra güzelce yıkayıp süzdüğünüz pirinci de ekleyin.

✔️ Diğer tüm malzemeleri de ekleyip 5 dakika kavurun.

✔️ Ocağın altını kapatın

✔️ Yaprakları sarmaya başlayalım. Her sarmanın içine 1 adet vişne koyun. Ne çok sıkı ne çok gevşek sarın.

✔️ Fırın kabının içine dibinin tutmaması için iki kat yaprak serin ve sardığınız yaprakları yerleştirin. Yerleştirirken aralara vişne eklemeyi ihmal etmeyin.

✔️ Sosunu hazırlayalım: limonu, zeytinyağını, tuzu, şekeri, sodayı bir kasede karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin.

✔️ Fırın kabının kapağını kapatıp 170 derece 75 dakika pişirin.

✔️ Fırından çıkardıktan sonra 1 saat hiç kapağını açmadan dinlendirin.

✔️ 1 saatin sonunda kapağını açıp soğumaya bırakın.

✔️ İyice soğuduktan sonra tekrar kapağını kapatıp 18 saat buzdolabında dinlendirin. Bu esnada pişen kaptan asla çıkarmayın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler