Sırrını Çözdük! Cezvede Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Sırrını Çözdük! Cezvede Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları
Türk kahvesi sohbetlerin vazgeçilmez içeceğidir. Tabiki makbul olanı bol köpüklüsü. İyi pişirilmiş, kıvamı tam, köpüğü bol okkalı bir Türk kahvesine kimse hayır diyemez. Bugün sizlere bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktalarını tek tek açıklayacağız. İşte detaylar...

Bakır cezvede, mangal ateşinde ağır ağır pişirmek en güzeli ama her zaman mümkün olmuyor.

İster cezvede ister makinede türk kahvesi yapın kullanacağınız ölçü şu olsun.

Her bir kahve fincanı için;

✔️ 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

✔️ Az şekerli ise yarım kesme şeker, orta şekerli ise 1 kesme şeker, şekerli ise 1.5 kesme şekeri. Şekersizse tabiki şeker koymuyoruz:)

Gelelim yapımına:

✔️ Cezveye şekeri, kahveyi, soğuk suyu koyup güzelce karıştırın. Suyun soğuk olması çok önemli. Ben kışın bile soğuk suyu sadece kahve yapmak için buzdolabında her daim bulunduruyorum.

✔️ Cezveyi ocağa alıp, ocağın altını kısın. Kaşığı cezveden çıkarın tekrar karıştırmayın.

✔️ Kısık ateşte pişen kahve köpürmeye başlayınca köpükler yukarıya doğru çıkacaktır. Oluşan köpükleri fincanlara paylaştırın.

✔️ Cezveyi tekrar ocağa koyup yine taşmaya başlarken fincanlara aktarın. Hiç bekletmeden servis edin.

Bol köpüklü Türk kahveniz hazır...Yanında limon dilimleriyle sade maden soyu, soğuk su ya da bitter çikolatayla afiyetle içebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler