Şifası Saymakla Bitmiyor! Püf Noktalarıyla Kıvamı Şaşmayan Kuşburnu Marmelatı Nasıl Yapılır?

Şifası Saymakla Bitmiyor! Püf Noktalarıyla Kıvamı Şaşmayan Kuşburnu Marmelatı Nasıl Yapılır?
Antioksidan kaynağı kuşburnu çayı, reçeli, marmelatı ile sevilen lezzetlerden birisidir. Bugün sizlere kuşburnu marmelatının tarifini vereceğiz. Sabır isteyen ama sonucuna değen bu marmelatı yapmanın şu an tam mevsimi.

Kuşburnunun tam mevsimi. Dağ bayır herde kuşburnu yer alıyor ama değerini pek bilen olmuyor malesef. Limondan daha fazla C vitamini içermesiyle uzmanların sık sık faydalarından bahsettiği kuşburnunu yakından tanıyalım isterseniz.
kusburnu.jpg

  • Kabızlığa birebir.
  • Adet söktürücü
  • Bağışıklığı güçlendiriyor.
  • Kansızlığa iyi gelir.
  • C vitamini deposu.
  • Cildi güzelleştiriyor.
  • Eklem ağrılarına iyi geliyor.
  • Sindirime yardımcı
  • C, A, B1, B2, K, P vitaminleri içerir.

Daha detaylı bilgi için kuşburnunun faydalarıyla ilgili makalemize bakabilirsiniz.
kusburnu-001.jpg
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun kuşburnu çayı tarifi için tıklayınız.

Gelin bu kadar şifalı bir meyvenin marmelatını yapalım.

Kuşburnu marmelatı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
  • 5 kg kuşburnu
  • 2,5 kg şeker
  • Yeterli miktarda sıcak su

Kuşburnu marmelatının yapılışına geçelim:
Kuşburnu meyvelelerinin sap ve yaprak kısımlarını ayıklayın.kusburnu-marmelati-1.jpgBol suda yıkayıp düdüklü tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.kusburnu-marmelati-2.jpgHaşlanınca blenderdan geçirin.kusburnu-marmelati-3.jpg
İnce bir süzgeçten geçirin.kusburnu-marmelati-4.jpg
Bu şekilde 3 kere tekrar süzgeçten geçirin ki pürüzsüz bir kıvamı olsun.kusburnu-marmelati-5.jpgSüzdüğünüz kuşburnunu tencerye alıp üzerine şeker ekleyin. Kısık ateşte 1-1.5 saat ara ara karıştırarak pişirin.kusburnu-marmelati-5-001.jpg

Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri kaşıklı alın. İstediğiniz koyuluğa ulaşınca kaynar kaynar temiz ve kuru cam kavanozlara koyup sıkıca kapatın. Kapakları alta gelecek şekilde 1 gün bekletin. Ertesi gün serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Mutfağın Dünyası / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler