Şef Doğa Çiftçi'den Tam Ölçülü Antep Peynirli İrmik Helvası Tarifi

Şef Doğa Çiftçi'den Tam Ölçülü Antep Peynirli İrmik Helvası Tarifi
Helva, Türk Mutfağının sevilen şerbetli tatlılarındandır. Bugün sizlere ölçüsü tam harika bir irmik helvası tarifi paylaşacağız. Antep peynirli irmik helvası nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir? İşte Gaziantep yemekleriyle tanıdığımız Doğa Çiftçi'nin meşhur tarifi...

İrmik helvası herkes tarafından sevilen lezzetlerdendir. Tek bir tarifi olmasa da genellikle sütlüsü, peynirlisi, fıstıklısı, dondurmalısı, pekmezlisi tercih edilir. Benim favorim ise Antep peynirli irmik helvası.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü Ve Mutfak Sanatları Merkezi Başkanı Şef Doğa Çiftçi'den harika bir irmik helvası vereceğiz. Sık sık yaptığımı ve herkes tarafından tarifi istenen bu helvayı siz de mutlaka deneyin.

ANTEP PEYNİRLİ İRMİK HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 250 gr tuzsuz taze antep peyniri
  • 1.5 çay bardağı eritilmiş sadeyağı

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı haspir (aspir ya da yalancı safran olarak da bilinir)

ANTEP PEYNİRLİ İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

✔️ Antep peynirini ince ince soğrayıp bol suda yıkayıp bir kaba alın.

✔️ Sütü, toz şekeri, suyu ve haspiri tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

✔️ Başka bir tencerede sadeceyağda irmiği kavurmaya başlayın. Rengi değişmeden haspiri çıkarılan şerbetten döküp ocağın altını kısın.

✔️ Antep peynirini ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra kapağı kapalı bir şekilde şerbeti çekene kadar pişirin.

✔️ 4-5 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriniz. Üzeri için fıstık ve toz tarçın çok yakışır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler