Sebzesiyle Yoğurduyla Etiyle Tam Bir Lezzet Bombası! Antep Mutfağından Tam Ölçülü Dağılmayan Cacıklı Arap Köftesi Tarifi

Sebzesiyle Yoğurduyla Etiyle Tam Bir Lezzet Bombası! Antep Mutfağından Tam Ölçülü Dağılmayan Cacıklı Arap Köftesi Tarifi
Köfte, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün sizlere etle, bulgurla yapılan köftesiyle Cacıklı Arap Köftesi tarifi vereceğiz. Gaziantep Mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan bu yemeğin tüm püf noktaları ...

Cacıklı Arap Köftesi, Antep'in diğer yemekleri gibi bir efsane... Pazılı, ıspanaklı, semizotlu, pancarlı ya da maydanozlu yapılabiliyor. En zor kısmı köftenin yoğurulması ve yuvarlanması:) Biraz sabırlı olmak lazım ama sonucu muhteşem oluyor, herşeye değiyor.

Güneydoğu mutfağında sıklıkla yapılan bu lezzeti siz de mutlaka deneyin.

CACIKLI ARAP KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Köftesi için;

  • 2 su bardağı ince bulgur (simit de deniyor)
  • 1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir miktar tuz

Haşladıktan sonra köfteleri kızartmak için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Yoğurtlu sosu için;

  • Yarım kilo süzme yoğurt
  • 1 demet pazı
  • 5 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

CACIKLI ARAP KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

✔️ Tepsiye ince bulguru koyun. Sıcak suyu da ekleyip 5 dakika dinlendirin. Üzerine kıymayı, rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı, tuzu, unu, karabiberi ekleyip 15-20 dakika macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Bu aşama biraz zahmetli. Köftelerin dağılmaması için çok iyi yoğurulması gerekiyor aman pes etmeyin. Gerekirse çok az su ilave edebilirsiniz.

✔️ Köfteleri misketten biraz büyük olacak şekilde yuvarlayın.

✔️ Tencerede kaynayan tuzlu suya köfteleri atıp 10 dakika haşlayın.

✔️ Süzdükten sonra tavada erittiğiniz tereyağında kızartın. (tavayı sallayarak alt üst edebilirsiniz) En son biberleri de ekleyip 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatın.

✔️ Tencereye sıvı yağını koyup ısıtın. Yıkayıp doğradığınız pazıyı ekleyip 10 dakika soteleyin. Tabanında hiç su kalmasın. Bir kasede süzme yoğurdu hafif su ile açın. Haşladığınız pazıyı, rendelenmiş sarımsakları ilave edip karıştırın.

✔️ Yoğurtlu karışımı servis tabağına alın. Üzerine köfteleri yerleştirin. En üstüne de küçük bir sos tenceresinde erittiğiniz tereyağlı biberi döküp servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler