Mantı keyfinizi ikiye katlayacak lezzetli mantı sosu nasıl hazırlanır?

Mantı keyfinizi ikiye katlayacak lezzetli mantı sosu nasıl hazırlanır?
Türk mutfağında etin ve hamurun birbirine en çok yakıştığı lezzettir mantı. Buzluklarda her daim kurtarıcı olarak yerini alır. Peki mantının olmazsa olmazı olan mantı sosu nasıl yapılır? İşte tam ayarında salçalı mantı sosu

Verdiğimiz ölçüler ortalama 400 gr mantı için gayet yeterli oluyor. Dilerseniz miktarını yapacağınız mantıya göre artırabilirsiniz. Genel olarak haşlanan mantıya önce yoğurt, sonra salçalı sos dökülür. Sma bazıları salçalı sosu haşlanan mantıyla birleştirip sonradan yoğurt döker. Damak tadınıza kalmış artık, nasıl seviyorsanız öyle yapın:)

MANTI SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı haşlanan mantının suyundan

MANTI SOSU NASIL HAZIRLANIR?

  1. Tavaya sıvı yağı ve tereyağı koyup tereyağ eriyene kadar karıştırın. Dikkat edin yağ yanmasın.
  2. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kadar hızlı hızlı karıştırarak kavurun.
  3. Naneyi ve pul biberi ekleyin.
  4. Son olarak mantı suyundan yarım çay bardağı kadar alıp 1 dakika kaynatın. Hafif akışkan kıvamlı bir sos oluyor.
  5. Önce mantıyı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. En üstüne de hazırladığınız mantı sosunu bolca gezdirin.

Mantıyı da evde yapmak istiyorum diyorsanız ölçüsü şaşmaz bir mantı hamuru tarifimiz var. Mutlaka deneyin!

manti-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler