Hamur Yemiyoruz Eti Koklatmıyoruz İçi Dolu Dolu Et Oluyor! İşteTadı Damağınızda Kalacak Erzurum Mantısı Tarifi
Kayınvalidemin mantısı meşhurdur. Evlendiğimizden beri bol bol yedik sağolsun. Dışarıda yediğimiz ya da hazır aldığımız mantılara hiç benzemiyor. Artık elinin lezzetinden mi hamurundan mı içinin çok oluşundan mı bilmiyorum ama kesinlike parmak yedirtiyor.
Bugün yine günlerden mantıydı. Siz de tadın bu lezzeti mutlaka diye tarifini detaylıca yazmak istedim.
Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz...
ERZURUM MANTISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Hamuru için;
- 2 yumurta
- 5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 500 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 orta boy soğan
Üzeri için
- sarımsaklı yoğurt
- tereyağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Not: Yoğurt ve sarımsak karıştırılıp ayrıyeten sos yapılır.
ERZURUM MANTISI NASIL YAPILIR?
✔️ Hamuru yoğuralım öncelikle. Geniş bir yoğurma kabına suyu, tuzu ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Hamur sert pürüzsüz kıvamda olmalı.
✔️ Hamuru 4 bezeye ayırın.
✔️ Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
✔️ Bu arada kıymalı iç harcı hazırlayalım. Soğanı rendeleyin. Kıymayı, tuzu, karabiberi de ekleyip iyice elinizle yoğurun.
✔️ Dinlenen hamuru açmaya başlayalım. Unlanmış tezgahta bezelerden birini açın. Çok ince olmayacak. Etli etli olması için 2 cm genişliğinde kareler oluşturun.
✔️ Karelerin içlerine kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.
✔️ Tepsiye alın.
✔️ Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Kaynayan tuzlu suya mantıları atıp yaklaşık 15 dakika haşlayın.
✔️ Pişen mantıları süzgeç yardımıyla servis tabağına alın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.