Pratik Tarifler: Kıymalı börek içi nasıl hazırlanır?

Kıymalı börek, böreklerin en sevilenlerinden olup neredeyse her öğünde yenir. Böreğin lezzeti elbetteki harcındadır. Bugün sizlere tüm börek tariflerinizde kullanabileceğiniz kıymalı börek harcı hazırladık...
KIYMALI BÖREK İÇİ MALZEMELER
- 500 gr orta yağlı kıyma (Başka yağ kullanmayacağımız için yağsız almayın
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
KIYMALI BÖREK İÇİNİN HAZIRLANIŞI
- Yapışmaz bir tavaya kıymayı koyup orta ateşte pişirmeye bırakın. Tavanın kapağını kapatmayın.
- Ara ara karıştırın, topaklanmasın.
- Bu arada soğanın kabuğunu soyun.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Bu arada kıymalar suyunu salıp çekecek.
- Yaklaşık 10-15 dakika süre sonunca suyu kalmadığında soğanı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Ocaktan inmeye yakın tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Dilerseniz kıymanız soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
- Kıymalı börek harcınız hazır. İstediğiniz börekte kullanabilirsiniz.
Öneri
- Lavaşa veya ekmek arasına koyup yanında ayranla da tüketebilirsiniz.
- Hazırladığınız harcı, tüm börek çeşitlerinde kullanabilirsiniz.
- Harcı hemen kullanmayacaksanız pratik olması açısından buzluğa koyup, istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
İlgili Haberler
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.