Porsiyonluk Tarifler: Güveçte etli mantar tarifi

Porsiyonluk Tarifler: Güveçte etli mantar tarifi

Yapmayı en çok sevdiğim davet yemeklerinden biri de porsiyonluk toprak kapta yapılan güveçlerdir. Hem sunumu şık, hem servisi kolay. Bugün sizlere güveçte etli mantar tarifi vereceğim. Kışın patlıcan tüketmediğimiz için en çok bu şekilde yapıyorum. Siz de iştahınızı açacak bu lezzeti tatmak için hemen deneyin.

MANTARLI GÜVEÇ İÇİN MALZEMELER

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 250 gram mantar
  • İki tane sivri biber
  • İki tane domates
  • Bir baş soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • Karabiber, pul biber,  tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Malzemeler 4 kişiliktir.

MANTARLI GÜVECİN YAPILIŞI

  1. Eti düdüklü tencereye alın. 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip kapağı kapatmadan kavurun. Bu aşamada suyunu salıp tekrar çekecek. Ortalam 20 dakika sonra kavurma görünümünde etleriniz olacak. 1 su bardağı su ekleyip düdüklüde 15-20 dakika pişirin. Eğer suyu hala varsa süzüp tavaya alın. Kavurmanız hazır. 
  2. Soğanı ve biberi ve sarımsağı doğrayın. 
  3. Zeytinyağında soteleyin.
  4. Doğradığınız mantarları ve domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  5. Kavurduğunuz eti de ekleyin.
  6. Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu, tuzunu ve baharatlarını da ekleyip 15 dakika tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
  7. Porsiyonluk güveçlere paylaştırın. 
  8. Her güvecin üzerine birer yemek kaşığı domates rendesi (varsa yazdan hazırladığınız domates sosundan da kullanabilirsiniz) ekleyin. 
  9. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Evinizin mis gibi lezzet kokacağından şüphenis olmasın. Yanında sade bir pirinç pilavı ile mühteşem bir menü hazırlayabilirsiniz.

Tane tane, et sulu, tereyaglı sade pilav tarifi

En Yeniler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.