Fırında Erzurum usulü patatesli lahana sarması nasıl yapılır?

Fırında Erzurum usulü patatesli lahana sarması nasıl yapılır?
Türk Mutfağı, sarma ve dolma konusunda da epey zengin. Bugün sizlere Erzurum Mutfağından meşhur lezzetlerinden biri olan fırında patatesli lahana sarması tarifi vereceğiz. Görenler şaşırsa da yiyenler hayran kendisine...

Pazıdan lahanaya, karalahanadan asma yaprağına pek çok şeyden sarma yaptım şimdiye kadar. Ama içleri ya etliudi, ya zeytinyağlıydi. Erzurumlu komşumun gönderdiği lahana sarmasını yiyene kadar patatesin bir sarma içi olarak kullanılacağı aklıma bile gelmemişti. Başka biraz garipsemedim değil ama yedikçe yedim. Bir kaç sefer de kendim yaptım. Sonra iyice alıştık bu lezzete. Şimdi kışın ayda bir yapıyoruz. Sıcak sıcak gerçekten leziz oluyor. Olmazsa olmazı reyhan baştan söyleyeyim. Siz de farklı lezzetler seviyorsanız kesinlikle bir şans verin bu sarmaya.

Patatesli Lahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler
➞ Orta boy beyaz lahana
➞ 8 orta boy patates
➞ 1 su bardağı pilavlık bulgur
➞ 2 tane büyük kuru soğan
➞ Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
➞ 1 yemek kaşığı salça
➞ 1 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
➞ Tuz
➞ Kırmızı biber
➞ Karabiber

Patatesli Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
✔️ Patatesleri haşlayıp, kabuğunu soyun. Haşlanmış patatesleri ezin.
✔️ Derin bir tencerede su kaynatıp lahanaları da haşlayıp süzün.
✔️ Tavayı ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağda soteleyin. Salçayı ekleyin, 3-4 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
✔️ Patatesi, bulguru, tuzu, baharatları ilave edip ocağın altını kapatın.
✔️ Tavanın kapağını kapatıp 15 dakika bekletin, bu sayede bulgurlar şişecek, diriliği kalmayacaktır.
✔️ Haşlanan lahanaların ine kısımlarını koparıp patatesli iç harçtan koyun ve lahana sarması gibi sarın.
✔️ Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız lahanaları dizin.
✔️ Üzerine fırçayla eritilmiş tereyağını sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca çok bekletmeden sıcak sıcak servis edin.
✔️ Dilerseniz eritilmiş tereyağ dökebilir, yanında yoğurtla ikram edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler