Nar çiçeğinin (Hibiskus) faydaları nelerdir? Nar çiçeği çayı nasıl yapılır?
Hibiskus olarak da bilinen nar çiçeğini özellikle kış aylarında tüketmek oldukça faydalıdır.
- Güçlü bir antioksidandır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- İçeriğindeki C vitamini sayesinde vücudu soğuk algınlığına karşı korur.
- Gargara yapılarak ağız bakterilerine karşı etkilidir.
- Sindirimi kolaylaştırır. Şişkinliği azaltır.
- Tokluk hissi verir.
- Yağ yakımını artırır. Zayıflamaya yardımcı olur.
- Vücuttaki ödemin atılmasını sağlar
- Kan şekerini düzenler.
- Cilt sağlığı için önemlidir.
- idrar yolu enfeksiyonlarını yok eder.
- Antiseptik ve antibakteriyeldir.
- Damar sertliği olanlar için oldukça faydalıdır.
Bununla birlikte nar çiçeği bir yardımcıdır, kesinlikle ilaç olarak düşünülmemelidir.
NAR ÇİÇEĞİ ÇAYI GÜNDE NE KADAR TÜKETİLEBİLİR?
Yararlarını daha da artırmak adına çay tüketimini artırmak uygun değildir ve zararlı olabilir. Bu nedenle nar çiçeği çayını gün içerisine yayarak 2 çay fıncanı kadar içebilirsiniz.
NAR ÇİÇEĞİ ÇAYI NASIL YAPILIR?
En lezzetli sonucu almak için; 1 su bardağı kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı nar çiçeği atıp 5 dakika demleyin. Dilerseniz limon, tarçın ve karanfil ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Burada önemli olan demleme süresininin 5 dakikadan fazla olmamasıdır. Aksi halde çayınızın tadı acılaşacaktır.-
NAR ÇİÇEĞİ ÇAYINI KİMLER DİKKATLİ KULLANMALI?
Yüksek tansiyon hastalarının doktora danışarak kullanmaları önerilir.
Düşüğe neden olacağından hamilelik döneminde tüketilmemesi gerekir.
Guatr ve tiroid şikayeti olanların kullanmaması önerilir.
Eğer doktorunuz demire bağlı anemi tedavisi önerdiğse hibiskus çayı kullanmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.