Meyve Soslu Trileçe Tatlısı Tarifi ve Püf Noktaları

Meyve Soslu Trileçe Tatlısı Tarifi ve Püf Noktaları
Triliçe, son dönemin en beğenilen tatlılarından. Türk Mutfağının baklavaları karşısında bazen kazanan taraf olabiliyor:) Bugün sizlere ağız sulandıran lokum kıvmamında meyve soslu trileçe tarifi vereceğiz. Denemeyen bin pişman...

Son yılların favori tatlısıdır trileçe. Kafelerde , restoranlardada sıkça görmeye alıştık kendisini. Sütlü tatlı, yaş pasta arası bu enfes lezzet neredeyse herkesin gönlünü fethetti.En çok karamellisi bilinirken bugün sizlere meyve soslu oldukça pratik bir triliçe tarifi vereceğiz. Buyrun mutfağa, damakları çatlatmaya...

MEYVE SOSLU TRİLEÇE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 7 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1.5 litre süt
  • 2 kutu krema
  • 4 kaşık toz şeker

Üzeri için,

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt

Meyve sosu için;

  • 1 paket orman meyveli sos (Tarifine göre hazırlayın)

MEYVE SOSLU TRİLİÇE TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Kekini hazırlayalım. Yumurtanın sarısını ve bayazını ayrı ayrı kaplara ayırın. Yumurtanın beyazına şekeri ekleyip 15 dakika mikserle çırpın. Krem şanti gibi yoğun bir kıvamı olmalı. Yumurta sarılarını da ekleyip tekrar karıştırın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave edip mikserin en düşük ayarında bir kez karıştırıp alttanüste doğru spatula ile karıştırın. Mikserle uzun karıştırınca pandispanya tarzı keklerin yapısı bozuluyor, güzel olmuyor. Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip üzerine hazırladığınız hamuru dökün.Piştikten sonra ters çevirip soğumaya bırakın. Tekrar kalıbınıza yerleştirin. Üzerine kürdanla delikler açın.

✔️ Sosunu hazırlayalım. Kremayı ve toz şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. (Kaynatmıyoruz). Ocağın altını kapattıktan sonra sütü ekleyip homojen bir kıvam almasını sağlayın ve karıştıra karıştıra iyice soğutun. Soğuk pandispanyaya soğuk sosu dökün

✔️ Krem şantiyi hazırlayalım. Krem şantiyi soğuk süt ile mikserle 5 dakika çırpıp sosun üzerine yayalım. 1 yemek kaşığı kadarını üzerini süslemek için ayırın.

✔️ Orman meyveli hazır meyve sosunu tarifine göre hazırlayıp krem şantinin üzerine dökün.

✔️ Ayırdığımız krem şantiyi sıkma torbasına alıp kekin üzerine ince çizgiler çekin ve kürdan yardımı ile şekil verin.

✔️ Buzdolabına koyup 1 gün dinlendirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler