Tam Ölçülü Triliçe Tarifi ve Püf Noktaları

Tam Ölçülü Triliçe Tarifi ve Püf Noktaları
Triliçe, pastanelerin en çok sipariş verilen tatlısı oldu bile. Biraz zaman istese de evde aynı lezzeti yakalamanız mümkün. Sonucu damaklarınızı çatlatacak emin olun. Muptelası olup her hafta yapmanız istenebilir bizden söylemesi. Göze alıyorsanı başlayalım:)

Tatlılarıyla da meşhur olan Türk mutfağı revaniden irmik helvasına, höşmerimden saray helvasına zengin bir menüye sahiptir. Fakat son 5 yılda ülkemize giren ve adından sıkça söz ettiren triliçe tatlısı bu tatlıların tahtını çoktan sallamışa benziyor. Neredeyse tüm kafelerin, pastanelerin menülerinde triliçe tatlısı yerini çoktan almış bile.

Kökeni tam bilinmemekle birlikte Meksika'dan tüm dünyaya yayılan triliçe, son zamanların en popüler tatlısı olmuş bile.

Üç ve süt anlamından türeyen triliçe orjinalinde inek, manda ve keçi olmak üzere üç çeşit sütün bi araya gelmesiyle yapılıyor.. Ama daha sonra sadece işlenmiş süt ve krema kullanılarak yapılmaya başlanmış.

4 katmadan oluşan triliçe pandispanya, sütlü şerbet, krem şanti ve karamel sosun birleşmesinden oluşuyor. Hafif ve süngerimsi yapısı ağızlarda enfes bir tat bırakıyor.

Geleneksel triliçe karamelli olsa da frambuazlı, limonlu portakkallı, çikolatalı seçenekleriyle de karşımıza çıkıyor.

Yani her hali güzel. Pastanelerin gözde tatlısı karamelli triliçeyi evde yapmak hiç de zor değil. Tüm püf noktalarını detaylıca anlattık. Size okuyup uygulaması kaldı. Buyrun tarifimize...:)

TRİLİÇE TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Triliçe, süngerimsi keki, sütlü şerbetiyle ve sosuyla, bildiğimiz kek üzerine muhteşem bir süt kremasıyla tatlandırıp, üzerine tekrar karamel sos gezdirdiğimiz harika bir tatlıdır.

Pandispanyası için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gr sıvı krema (kutu krema)

Karamel sosu için;

  • Bir çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr sıvı krema(kutu krema)

Krem şantisi için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk su

TRİLİÇE TATLISI TARİFİNİN YAPILIŞI

İLK OLARAK KEKİ HAZIRLAYALIM
✔️ Yumurtaların sarısı ile beyazını ayrı kaplara ayırın.
✔️ Şekerin yarısını yumurtanın beyazlarına ekleyerek krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın.
✔️ Derin bir kapta yumurtanın sarılarına şekerin diğer ekleyerek şekerler eriyene kadar çırpın.
✔️ Yumurta sarısına un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın.
✔️ En son yumurta beyazını 3 seferde karışıma ekleyin.
✔️ Dikdörtgen borcamı tereyağı ile yağlayıp hazırladığınız kek hamurunu dökün.
✔️ 170 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
✔️ Fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın.

ŞERBETİNİ HAZIRLAMA VAKTİ
✔️ Sütü, şekeri, kremayı derin bir kaba alıp mikserle şeker eriyene kadar çırpın.

KARAMEL SOSUNU DA HAZIRLAYALIM
✔️ Çelik bir tenceye şekeri koyun.
✔️ Bu aşama biraz dikkat gerektiriyor. Tencerenin altını kısıp şekerin erimesini bekleyin.
✔️ Şeker erimeye başlayınca ara ara tencereyi ocaktan alıp karıştırıp tekrar ocağa koyun. Dikkat edin yanmasın, tadı acılaşır.
✔️ Şeker eriyip karemel rengine ulaşınca tereyağını ilave edip hızlı hızlı karıştırın.
✔️ Azar azar kremayı ilave edip sürekli karıştırırak sosunuzu hazırlayın.

Karameli fazlaca yapıp kek ve pastalarında kullanabilirsiniz. Uğraşmak istemezseniz karamel sosunu hazır da alabilirsiniz.

MUHTEŞEM ÜÇLÜYÜ BİRLEŞTİRME VAKTİ
✔️ Kek ılıdıktan sonra ters çevirip kürdanla delikler açın.
✔️ Soğuk şerbeti üzerine dökün.
✔️ Bu şekilde yarım saat buzdolabında bekletin.
✔️ 1 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayın.
✔️ Hazırladığınız krem şantiden üzerini süslemek için biraz ayırın.
✔️ Şerbetini çeken kekin üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
✔️ Krem şantinin üzerine soğuyan karemel sosunu dökün.
✔️ Kalan krem şantiyi kürdan yardımıyla süsleyin.
✔️ Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

PÜF NOKTASI
✔️ Kekini yaparken mutlaka yumurtanın beyazı ve sarısını ayrı ayrı çırpın.
✔️ Kekinizi önceden ısıtılmış fırında pişirin.
✔️ Karamel sosunu da dökdükten sonra tercihen 1 gün buzdolabında bekletin.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler