Mayasız lavaş nasıl yapılır? Lavaş hamuruna ne konur?

Mayasız lavaş nasıl yapılır? Lavaş hamuruna ne konur?
Lavaş, Türk Mutfağının lezzetli hamur işlerindendir. İçine dilediğiniz malzemeleri koyarak enfes tatlar elde edebilirsiniz. Peki mayasız lavaş nasıl yapılır? Tavada ve fırında lavaş nasıl pişirilir ? İşte ustasından kurumayan, kağıt gibi incecik lavaş tarifi...

Mayasız hamurla hazırlayacağınız lavaşı, kebapların yanında tüketebilir, tantuni, döner sarabilir, çiğ köfte ile yiyebilir ya da kahvaltılarda sıkma yapabilir ya da enfes lavaş cipsi hazırlayabilirsiniz. Vereğimiz tarifle 8 adet büyük oval boy lavaş cıkıyor, oldukça bereketli. Lavaşları pişirdikten sonra üzerini hemen örtün aksi takdirde kurur. Eğer lavaşları hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. ya da güzelce streç filme sarıp derin dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz.

Ev yapımı mayasız lavaş için gerekli malzemeler;
➞ 4 su bardağı un
➞ 1.5 su bardağı su
➞ 1 tatlı kaşığı toz şeker
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Ev yapımı mayasız lavaş tarifine geçelim;
✔️
Hamuru tezgaha alıp ortasını havuz gibi açın. İçerisine suyu, toz şekeri, tuzu ve sıvı yağı alıp yanlardan azar azar un alarak hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce yoğurun.
✔️ Elinizi hafif sıvı yağı ile yağlayıp hamuru 8 bezeye ayırın. Yaklaşı 150 gr lik bezeler oluyor.
✔️ Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
✔️ Unladığınız tezgahta bezelerin her birini merdane yardımıyla ince uzun oval bir şekilde açın.
✔️ Açtığınız lavaşı fırında pişirmek isterseniz fırını en yüksek ayarda ısıtın. Fırın tepsisine yerleştirip fanlı ayarda pişirin.
✔️ Tavada ya da ocak üstü saçta da pişirebilirsiniz.
✔️ Kuruma yapmaması için pişen lavaşları mutlaka bir mutfak örtüsü ile örtün.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Sanal Fırın/ Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler