Mayasız lavaş nasıl yapılır? Lavaş hamuruna ne konur?
Mayasız hamurla hazırlayacağınız lavaşı, kebapların yanında tüketebilir, tantuni, döner sarabilir, çiğ köfte ile yiyebilir ya da kahvaltılarda sıkma yapabilir ya da enfes lavaş cipsi hazırlayabilirsiniz. Vereğimiz tarifle 8 adet büyük oval boy lavaş cıkıyor, oldukça bereketli. Lavaşları pişirdikten sonra üzerini hemen örtün aksi takdirde kurur. Eğer lavaşları hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. ya da güzelce streç filme sarıp derin dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz.
Ev yapımı mayasız lavaş için gerekli malzemeler;
➞ 4 su bardağı un
➞ 1.5 su bardağı su
➞ 1 tatlı kaşığı toz şeker
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ev yapımı mayasız lavaş tarifine geçelim;
✔️ Hamuru tezgaha alıp ortasını havuz gibi açın. İçerisine suyu, toz şekeri, tuzu ve sıvı yağı alıp yanlardan azar azar un alarak hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce yoğurun.
✔️ Elinizi hafif sıvı yağı ile yağlayıp hamuru 8 bezeye ayırın. Yaklaşı 150 gr lik bezeler oluyor.
✔️ Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
✔️ Unladığınız tezgahta bezelerin her birini merdane yardımıyla ince uzun oval bir şekilde açın.
✔️ Açtığınız lavaşı fırında pişirmek isterseniz fırını en yüksek ayarda ısıtın. Fırın tepsisine yerleştirip fanlı ayarda pişirin.
✔️ Tavada ya da ocak üstü saçta da pişirebilirsiniz.
✔️ Kuruma yapmaması için pişen lavaşları mutlaka bir mutfak örtüsü ile örtün.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Sanal Fırın/ Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.