Lapa Olmayan Tane Tane Antep Usulü Salçalı Etli Pirinç Pilavı
Bu yemek Antep'te sıkça yapılır, yanında da cacık ikram edilir. Yemelere doyulmaz. Kuşbaşı ile de kıymayla da yapılır Bugün sizler için Gaziantep'den Küşlemeci Mehmet Usta'dan Yunus Usta'nın tarifini paylaşacağız.
Ağız sulandıran bu eşsiz lezzeti mutlaka deneyin.
ANTEP USULÜ SALÇALI ETLİ PİRİNÇ PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kg pilavlık baldo pirinç
- 1.5 litre et suyu (Yoksa normal suda)
- 400 gr kuzu kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz (Salçanın tuzuna göre artırılabilir)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
ANTEP USULÜ SALÇALI ETLİ PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?
✔️ Eti kuşbaşı doğrayın.
✔️ Ocağın altını açıp ısınmasını bekleyin. Isınan tencereye etleri atıp karıştırarak kavurun. Tencerenin kapağını kapatıp etlerin suyunu salıp çekmesini sağlayın.
✔️ Etin hiç suyu kalmayınca 2 dakika daha kavurun.
✔️ Zeytinyağını ekleyip 2 dakika daha iyice kavurup yemeklik incecik doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşinde salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
✔️ Tuzunu, baharatını ilave edin.
✔️ Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika özdeşleşmesini sağlayın.
✔️ Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip karıştırın.
✔️ Et suyu yada normal kaynar suyu ilave edipkarıştırın.
✔️ Kısık ateşte pilavın suyunu şekmesini sağlayın.
✔️ Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika demlenmesini sağlayıp servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.