Lapa Olmayan Tane Tane Antep Usulü Salçalı Etli Pirinç Pilavı

Lapa Olmayan Tane Tane Antep Usulü Salçalı Etli Pirinç Pilavı
Pilav, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden olup sıkça yapılır. Bugün sizlre için yanına başka yemek aratmayan lezzetli bir tarif paylaşacağız. Lapa olmayan tane tane Gaziantep Usulü salçalı etli pirinç pilavı damaklarınızda uzun süre yer edecek.

Bu yemek Antep'te sıkça yapılır, yanında da cacık ikram edilir. Yemelere doyulmaz. Kuşbaşı ile de kıymayla da yapılır Bugün sizler için Gaziantep'den Küşlemeci Mehmet Usta'dan Yunus Usta'nın tarifini paylaşacağız.

Ağız sulandıran bu eşsiz lezzeti mutlaka deneyin.

ANTEP USULÜ SALÇALI ETLİ PİRİNÇ PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg pilavlık baldo pirinç
  • 1.5 litre et suyu (Yoksa normal suda)
  • 400 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Salçanın tuzuna göre artırılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

ANTEP USULÜ SALÇALI ETLİ PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?

✔️ Eti kuşbaşı doğrayın.

✔️ Ocağın altını açıp ısınmasını bekleyin. Isınan tencereye etleri atıp karıştırarak kavurun. Tencerenin kapağını kapatıp etlerin suyunu salıp çekmesini sağlayın.

✔️ Etin hiç suyu kalmayınca 2 dakika daha kavurun.

✔️ Zeytinyağını ekleyip 2 dakika daha iyice kavurup yemeklik incecik doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşinde salçayı ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

✔️ Tuzunu, baharatını ilave edin.

✔️ Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika özdeşleşmesini sağlayın.

✔️ Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip karıştırın.

✔️ Et suyu yada normal kaynar suyu ilave edipkarıştırın.

✔️ Kısık ateşte pilavın suyunu şekmesini sağlayın.

✔️ Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika demlenmesini sağlayıp servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler