Kabarmaya Doyamayan Pamukları Bile Kıskandıran Mayonezli Poğaça Tarifi
Bu poğaçalar o kadar lezzetli ki bir tanesi asla yetmiyor.Hele fırından çıkınca peynir, zeytin, domates, biberle off offf tepsinin dibini görmeniz bile an meselesi. Bu tarifte ev yapımı mayonez de hazır mayonez de kullanabilirsiniz. Dilerseniz peynirli, sucuklu, kaşarlı, patatesli, kıymalı iç harçla da yapın enfes olur. Neyse lafı uzatmayalım tarifimize geçelim.
MAYONEZLİ POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1.5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (5.5-6 su bardağı)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı süt kreması yoksa da 1 çay kaşığı süt
MAYONEZLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına mayayı, şekeri ve ılık sütü ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletin.
✔️ Üzerine sıvı yağı, mayonezi, tuzu, yumurta akını ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurun kapağını kapatıp 1 saat mayalandırın.
✔️ Cevizden biraz büyük bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Yumurta sarısına süt kremasını ekleyip karıştırın ve fırçayla poğaçaların üzerine sürün.
✔️ Susam serip 20 dakika tepside mayalanmasını sağlayın.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca üzerine nemli bez kapatıp 10 dakika bekletin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.