Marketlerden Almanıza Hiç Gerek yok! Evde Mayonez Nasıl Yapılır Tarifi
Uzun bir süredir mayonezi marketlerden almıyor evde kendim yapıyorum. Çocuklarım bile gerçekten bu lezzeti daha çok sevdiler.. Tarifi kendime saklamak yerine sizlerle paylaşmaya karar verdim
Evde Mayonez Nasıl Yapılır Tarifi
Özellikle fast food gıdaların tamamlayıcısı mayonezi evde sadece 10 dakikada kendiniz hazırlayabilirsiniz. İşte ev yapımı mayonez…
Ağzı geniş, cam bir kasede oda sıcaklığında beklemiş 2 yumurtanın sarısı, 2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu ve 1 çay kaşığı tuzun birazını iyice çırpın.
1,5 su bardağı bitkisel yağın bir kısmını yavaş yavaş ilave ederken ara vermeden hızlıca çırpmaya devam edin.
Yağ ile yumurta katılaşmaya başlayıp karışımın rengi beyazlamaya başladığında yağın ve tuzun geri kalan kısmını ekleyip tekrar çırpın.
Mayonezi kapaklı cam kase veya kavanoza aktarıp buzdolabında saklayın.
Ev yapımı mayonezinizde katkı maddesi bulunmadığı için 3 gün içinde tüketin. Mayonezin yapımında bitkisel yağ yerine zeytinyağı kullanırsanız rengi sarı tadı acı olur. İsteğe göre mayonezi ince kıyılmış taze kekik, fesleğen, biberiye, dereotu ve sarımsak ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.