İftara Ne Yapsam Ne Pişirsem Diyenlere Günün İftar Menüsü İslim Kebabı Nohutlu Üzümlü Pilav Yoğurt Konya Usulü Höşmerim

İftara Ne Yapsam Ne Pişirsem Diyenlere Günün İftar Menüsü İslim Kebabı Nohutlu Üzümlü Pilav Yoğurt Konya Usulü Höşmerim
Ramazana özel iftar menüleri Sağlıkhabercinizde. Hem midenizi hem gözünüzü doyuracak günün iftar menüsü şöyle: Patlıcan ve Köftenin eşsiz uyumu İslim Kebabı, Tane Tane Nohutlu Üzümlü Pilav, Taş gibi ev yoğurdu, tam tutan garantili Konya Usulü höşmerim. İşte tarifler

Saglikhaberciniz okurları için hazırladığımız günün iftar menüsü şöyle

  • İslim Kebabı
  • Nohutlu Üzümlü pilav
  • Yoğurt
  • Konya Usulü Höşmerim

Ana yemekle başlayalım.

İSLİM KEBABI TARİFİ

islim-kebabi.jpg

Gerekli Malzemeler:

  • 6 adet ince uzun siyah patlıcan (Yumuşak olanlarından seçin)
  • 4 adet çarliston biber
  • 2 adet domates yda 6-7 adet çeri domates

Köftesi için;

  • Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan (Rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • Yarım çay bardağı galeta unu / veya 1 dilim bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tarif: Öncelikle köfteyi yoğurup yarım saat dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.  Tavaya çok az yağ koyup arkalı önlü pişirin. Çok kızarmaması lazım. Patlıcanları alacalı soyup uzun uzun dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sonra yıkayıp kağıt havluya çıkarın iyice suyu gitsin.Bol yağda arkalı önlü kızartın. İki adet kızarmış patlıcanları artı şeklinde servis tabağına alın orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatın. Üzerine bir parça yeşil biber ve bir parça domates koyup kürtanla birleştirin. Tepsiye tüm köfteleri yerleştirin. Sos için gerekli tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında  25-30 dakika kadar pişirin.

NOHUTLU KUŞ ÜZÜMLÜ PİRİNÇ PİLAVI

2021/01/06/kus-uzumlu-pirinc-pilavi-detay-4.jpg

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • Yarım su bardağı tavuk yada et suyu
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı nohut
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz

Tarif: Büyük bir kaseye 2 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuzu ve pirinci koyup yarım saat bekletin. Daha sonra güzelce yıkayıp süzün. Pilav tencerene sıvıyağı ve terayağı alın. Yağ ısındıktan sonra yıkadığınız pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. Buzluktaki haşlanmış nohutunuzu çıkarıp karıştırıp sezedelemeden 1 dakika kavurun. Kaynamış suyu ve et suyunu da ilave edip tuzunu ayarlayın. Göz göz olup kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pilavınız suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra yıkayıp ayıklayıp süzdüğünüz kuş üzümünü pilavın ortasına koyun. Karıştırmayın.  10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

KONYA USULÜ HOŞMERİM (Tam Tutan, Garanti Tarif)

Gerekli Malzemeler

  • 200 gr kaymak
  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

Tarif: Teflon tavada kaymağı eritin. Çok kısık ateşe alıp unu azar azar ilave edip kavurun. Un kendini salıp tekrar katılacak. En son tekrar kendini salınca (burası püf noktası) sütü ve şekeri ilave edin. Güzelce karıştırın. Hemen sütünü çekecektir zaten. Ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Daha snra servis tabaklarına koyup kaşıkla şekil verip servis edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler