İftara Ne Yapsam Diyenlere Günün İftar Menüsü : Hanımağa Çorbası El Açması Tadında Kıymalı Bohça Böreği Mevsim Salatası Portakallı Revani
Saglikhaberciniz okurları için hazırladığımız günün iftar menüsü şöyle;
- Hanımağa Çorbası
- El Açması Tadında Kıymalı Bohça Böreği
- Mevsim Salatası
- Portakallı Revani
İçimizi ısıtacak sıcacık bir çorba yapalım.
HANIMAGA CORBASİ
Gerekli Malzemeler;
- 1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılmış olmalı, ya da buzlukta varsa onu kullanın)
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı erişte
- 1 adet kurusoğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Karabiber
- Tuz
- Varsa buzlukta et suyunuz
Tarif: Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve tereyağını koyup soteleyin. Soğanlar pembeleşince salçayı ilave edin, salçanın kokusu çıkınca üzeri gececek kadar sıcak su ilave edin. Ardından nohutları ilave edip pişmeye bırakın. Nohutlar iyice yumuşamaya başlayınca yeşil mercimek ve erişteyi koyun. Son olarak unu ayrı bir kasede sulandırıp baharatlarla çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın. Erişte ve mercimekler yumuşayına ocağın altını kapatabilirsiniz.
EL AÇMASI TADINDA KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ
Gerekli Malzemeler;
- 2 adet yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
İç harcı için;
- 250 gr orta yağlı kıyma (Başka yağ kullanmayacağımız için yağsız almayın
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri içi;
- 1 yumurta sarısı
Tarif: Öncelikle iç harcını hazırlayın. ( https://saglikhaberciniz.com.tr/yemek-tarifleri/pratik-tarifler-kiymali-borek-ici-nasil-hazirlanir-1257h adresinde detaylı anlatılmıştır Ölçüleri yarıya indirip yapabilirsiniz.) Sosu için gerekli malzemeleri bi kaseye koyup güzelce çırpın. Yufkayı tezgaha serin.Hazırladığınız sostan güzelce gezdirin. Karşılıklı iki kenarı ortaya doğru katlayın. Tekrar sostan dökün. Diğer karşılıklı uçları da ortada birleştirin ve tekrar sostan dökün.Kare bir şekil oluşacak. Katladığınız yufkayı 4 e bölün. Orta kısımlarına kıymalı harçtan koyup bohça gibi sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Diğer yufka için de aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürün. İsteğe bağlı susam, çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 30 dakika pişirin. (Fırınınıza göre süre değişebilir, kontrol edin) Fırından çıkınca temiz bir mutfak örtüsünü üzerine örtün.
PORTAKALLI REVANİ
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabatma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Üzeri için;
- 1 çay bardağı portakal suyu
Tarif: Öncelikle şerbetini hazırlayın. Tencereye limonu, şekeri ve suyu koyun yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 5 dakika sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Kekini hazırlayalım. Derin bir kapta yumurtayı ve şekeri 5 dakika çırpın. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından diğer kuru malzemeleri yani unu, irmiği, kabartma tozunu, limon kabuğunu ve vanilyayı da ekleyin. Mikserle 1-2 da çırpın kek hamuru tamamdır. Büyük borcamı tereyağ ile yağlayıp kek hamurunu dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkınca 3-4 dakika sonra 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyunu gezdirin ve iyice soğumaya bırakın. Kek tamamen soğuyunca dilimleyin ve soğuyan şerbeti gezdirin. Üzerini antep fıstığı , hindistan cevizi ile süsleyip servis edebiliriniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.