İftara Ne Yapsam Diyenlere Günün İftar Menüsü : Hanımağa Çorbası El Açması Tadında Kıymalı Bohça Böreği Mevsim Salatası Portakallı Revani

İftara Ne Yapsam Diyenlere Günün İftar Menüsü : Hanımağa Çorbası El Açması Tadında Kıymalı Bohça Böreği Mevsim Salatası Portakallı Revani

Ramazana özel iftar menüleri Sağlıkhabercinizde. Hem midenizi hem gözünüzü doyuracak pratik günün iftar menüsü şöyle: Oldukça besleyici yöresel bir yemek Hanımağa Çorbası, çıtır çıtır el açması tadında kıymalı enfes bohça böreği, mevsim salata, şerbetli tatlıların şahı portakallı revani. Püf Noktalarıyla gelsin tarifler...

Saglikhaberciniz okurları için hazırladığımız günün iftar menüsü şöyle;

  • Hanımağa Çorbası
  • El Açması Tadında Kıymalı Bohça Böreği
  • Mevsim Salatası
  • Portakallı Revani

İçimizi ısıtacak sıcacık bir çorba yapalım.

HANIMAGA CORBASİ

Gerekli Malzemeler;

  • 1 su bardağı nohut (Geceden ıslatılmış olmalı, ya da buzlukta varsa onu kullanın)
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı erişte
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Varsa buzlukta et suyunuz

Tarif: Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve tereyağını koyup soteleyin. Soğanlar pembeleşince salçayı ilave edin, salçanın kokusu çıkınca üzeri gececek kadar sıcak su ilave edin. Ardından nohutları ilave edip pişmeye bırakın. Nohutlar iyice yumuşamaya başlayınca yeşil mercimek ve erişteyi koyun. Son olarak unu ayrı bir kasede sulandırıp baharatlarla çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın. Erişte ve mercimekler yumuşayına ocağın altını kapatabilirsiniz. 

EL  AÇMASI TADINDA KIYMALI BOHÇA BÖREĞİ

El açması tadında, kıymalı bohça börek tarifi

Gerekli Malzemeler;

  • 2 adet yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 250 gr orta yağlı kıyma (Başka yağ kullanmayacağımız için yağsız almayın
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri içi;

  • 1 yumurta sarısı

Tarif: Öncelikle iç harcını hazırlayın. ( https://saglikhaberciniz.com.tr/yemek-tarifleri/pratik-tarifler-kiymali-borek-ici-nasil-hazirlanir-1257h  adresinde  detaylı anlatılmıştır Ölçüleri yarıya indirip yapabilirsiniz.) Sosu için gerekli malzemeleri bi kaseye koyup güzelce çırpın.  Yufkayı tezgaha serin.Hazırladığınız sostan  güzelce gezdirin. Karşılıklı iki kenarı ortaya doğru katlayın. Tekrar sostan dökün. Diğer karşılıklı uçları da ortada birleştirin ve tekrar sostan dökün.Kare bir şekil oluşacak. Katladığınız yufkayı 4 e bölün.  Orta kısımlarına kıymalı harçtan koyup bohça gibi sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Diğer yufka için de aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtanın sarısını böreklerin üzerine sürün. İsteğe bağlı susam, çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 30 dakika pişirin. (Fırınınıza göre süre değişebilir, kontrol edin) Fırından çıkınca temiz bir mutfak örtüsünü üzerine örtün.

PORTAKALLI REVANİ

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabatma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı portakal suyu

Tarif: Öncelikle şerbetini hazırlayın. Tencereye limonu, şekeri ve suyu koyun yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 5 dakika sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Kekini hazırlayalım. Derin bir kapta yumurtayı ve şekeri 5 dakika çırpın. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından diğer kuru malzemeleri yani unu, irmiği, kabartma tozunu, limon kabuğunu ve vanilyayı da ekleyin. Mikserle 1-2 da çırpın kek hamuru tamamdır. Büyük borcamı tereyağ ile yağlayıp kek hamurunu dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkınca 3-4 dakika sonra 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyunu gezdirin ve iyice soğumaya bırakın. Kek tamamen soğuyunca dilimleyin ve soğuyan şerbeti gezdirin.  Üzerini antep fıstığı , hindistan cevizi ile süsleyip servis edebiliriniz.

En Yeniler