İftara Ne Pişireceğini Şaşıranlara Günün İftar Menüsü: Soslu Karışık Kızartma Yoğurt Peynirli Tepsi Böreği Yalancı Tavuk Gögsü Tatlısı

İftara Ne Pişireceğini Şaşıranlara Günün İftar Menüsü: Soslu Karışık Kızartma Yoğurt Peynirli Tepsi Böreği Yalancı Tavuk Gögsü Tatlısı
Kusursuz iftar sofraları için hazırladığımız iftar menüsünü herkes çok sevecek: İşte günün iftar menüsü Soslu Karışık Kızartma, Yoğurt, Peynirli Tepsi Böreği, Yalancı Tavuk Gögsü Tatlısı.. Detaylı tarifleri yazımızda...

Ramazanın bitmesine az kaldı. Ramazan sofralarının yeri ayrı, bu günler iyi değerlendirelim.

Saglikhaberciniz okurları için hazırladığımız günün iftar menüsü şöyle.

  • Soslu Karışık Kızartma
  • Yoğurt
  • Peynirli Tepsi Böreği
  • Yalancı Tavuk Gögsü Tatlısı

SOSLU KARIŞIK KIZARTMA

karisik-kizarma.jpg

Gerekli Malzemeler;

  • 2 adet patlıcan
  • 8-10 adet yeşil biber 
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet kabak

Sosu için;

  • 3-4 domates
  • 2 diş sarımsak

Tarif:  Öncelikle malzemeleri güzelce yıkayıp doğrayın. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin ki acısı çıksın. Bol kızgın yağda önce patatesleri, sonra kabaı, biberi en son patlıcanları kızartın. Kızarttığınız sebzeleri havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın. Küçük bir tavada kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyerek doğranmış sarımsakları da ilave edip sos hazırlayın. İster hepsini harmanlayın ister sosu ayrı koyun size kalmış. Her şekilde enfes kızartmanız hazır. Seviyorsanız minik doğranmış maydanozlarla da harmanlayınca çok lezzetli oluyor.

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ

Gerekli Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç Harcı için

  • Yaklaşık 400 gr peynir
  • Maydanoz

Sos için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket kabartma tozu

Tarif: Öncelikle iç harcını hazırlayın. Peyniri çatalla ezip minik doğradığınız maydanozlarla karıştırıp kenara ayırın. Yufkaların arasına sürmek için sos için gerekli malzemeleri bir kasede güzelce karıştırın.  Büyük fırın tepsisini güzelce yağlayın. Yağladıınız tepsisin üzerine bir adet yufkayı yayın. Sostan yufkaların üzerine bolca her yerine değecek şekilde sürün. 2.yufkayı da güzelce kıştırarak serin. Sostan tekrar sorun. 3.yufkayı yerleştirin. İç harcını güzelce yayın  kalan yufkaları da alt kat gibi uygulayın. Kalan sosu bolca üzerine dökün her tarafının eşit bir şekilde ıslanması gerekiyor.  Böreği kare kare dilimleyip vaktiniz varsa 2 saat dinlendirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

YALANCI TAVUK GÖGSÜ TATLISI

Gerekli Malzemeler;

  • 100 gr tuzsuz tereyağı
  • 2.5 türk kahvesi fincanı un
  • 2.5 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 litre soğuk süt
  • 1 adet damla sakızı

Tarif: Tereyağını ocağa alıp erimeye bırakın. Erimeye başlayınca unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Başından ayrılmayın. Un güzelce kavrulunca azar azar un ilave ederek bir taraftan da karıştırarak topaklanmamasını sağlayın. Şekeri de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dk yeterli oluyor. Pişen muhallebiyi başka bir kaba alın, üzerine 1 adet damla sakızını koyup mikser yarımıyla 10 dakika çırpın. Sudan geçirdiğiniz büyük borcama muhallebebiyi koyun. Dilerseniz kakaolu bisküviyi robottan geçirip dökebilirsiniz. Çikolata sosu da pişirip dökebilirsiniz o da efsane olur.

Şimdiden hayırlı iftarlar...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler