Çiğ sarma içi nasıl yapılır? İşte içi kavrulmadan yapılan (Çiğden) zeytinyağlı sarma tarifi

Çiğ sarma içi nasıl yapılır? İşte içi kavrulmadan yapılan (Çiğden) zeytinyağlı sarma tarifi
Zeytinyağlı yaprak sarması, Türk Mutfağının en gözde lezzetlerinden birisidir. Peki kolay zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır, zeytinyağlı yaprak sarmasının püf noktaları nelerdir, lezzetli sarma içi nasıl hazırlanır? İşte içi çiğden hazırlanan zeytinyağlı yaprak sarmasının tam ölçülü tarifi...

Pek çok kişinin zor diye yapmaktan kaçındığı zeytinyağlı yaprak sarması olsa da yesek denilen lezzetlerden biridir. Sanılanın aksine yapması çok değildir. Siz de içini çiğden hazırlayarak enfes sarmalar yapabilirsiniz. İşte günlerin, davet sofralarının, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetinin tüm detayları...

Zeytinyağlı yaprak sarması için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 500 gr yaprak
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 demet maydonoz
  • Yarım demet taze nane
  • Karabiber, pul biber, tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Zeytinyağlı yaprak sarmasının yapılışına geçelim:
✔️ Soğanı, maydanozu, naneyi rondadan geçirin. Karıştırma kabına alıp üzerine zeytinyağını, tuzunu, baharatlarını ve salçaları ekleyip elinizle yoğurun. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip karıştırın.
✔️ Yaprağınız salamuraysa tuzu gitsin diye suda bekletin. Eğer taze yaprak kullanıyorsanız kaynar suya daldırıp çıkarın.
✔️ Yaprakların damarlı kısımları üste gelecek şekilde tabağa, tahtaya veya avcunuza alın. uç kısmına tatlı kaşığıyla iç harcından koyup yanlardan ortaya katlayın ve uç kısmından başlayarak ne çok sıkı ne çok gevşek olacak şekilde sarın.
✔️ Tencerenin altına yapraklardan 4-5 adedini yerleştirin.
✔️ Sardığınız sarmaları güzelce tencereye yerleştirin.
✔️ Üzerine varsa sarma taşı yoksa porselen tabak yerleştirin.
✔️ Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde (Tencerenin yarısına gelmesi yeterli) kaynar su ekleyin. (Ara ara suyunu kontrol edin)
✔️ Ocağın altını açıp kaynarken kısın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
✔️ Ocağın altını kapattıktan sonra sarmalar oda sıcaklığına gelene kadar kapağını açmamaya gayret edin.
✔️ Ilık ya da soğuk servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler