Hazır yufkadan sodalı ıspanaklı peynirli kol böreği tarifi

Hazır yufkadan sodalı ıspanaklı peynirli kol böreği tarifi

El açması tadında, şöyle dışı çıtır çıtır, içi yumucık bir ıspanaklı böreğe kim hayır diyebilir ki? Peynirin ve ıspanağın uyumu zaten efsane. Siz de yanında bir bardak köpüklü ayranla doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz. Şu an tam da mevsimiyken haydin mutfağa.

ISPANAKLI PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 tane yufka
  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 orta boy soğan
  • 100 gr tulum peynir (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu 
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

ISPANAKLI PEYNİRLİ KOL BÖREĞİNİN YAPILIŞI

  1. Öncelikle soğanları yemeklik doğrayın.
  2. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
  3. Ispanakları yıkayıp süzmeye bırakın.
  4. İnce ince doğrayıp kavrulan soğana ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kavurun. 
  5. Ocağı kapatıp tuz, karabiber, pulbiber ve peyniri ekleyip karıştırın. Biz sosu hazırlayana kadar harcımız ılısın.
  6. Siz bu arada sos malzemelerini hazırlayın. Bunun için maden suyu, eritilmiş tereyağı, yumurta ve yoğurdu güzelce çırpın.
  7. Yufkayı tezgaha serin. Hazırladığınız sosu yufkanın her yerine fırça yardımıyla sürün.
  8. Yufkanın yarısına iç harcı yerleştirin.
  9. Ispanaklı harcı yerleştirdiğiniz taraftan başlayarak rulo yapın.
  10. 10'ar cm uzunluğunda kesip yağladığınız fırın tepsisine (ya da yağlanmış fırın tepsisine)yerleştirin.
  11. Streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  12. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. 
  13. 5-10 dakika ilk sıcaklığı gidine servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Çıtır çıtır çok daha lezzetli bir börek oluyor. Fırından çıkınca üzerini kapatmayın.

İlgili Haberler
Etiketler :
En Yeniler