Püf noktalarıyla baklavalık yufkadan kolay ve lezzetli sarıyer böreği tarifi

Püf noktalarıyla baklavalık yufkadan kolay ve lezzetli sarıyer böreği tarifi
Türk Mutfağının sevilen böreklerinden biridir Sarıyer Böreği. Bugün ne yapsam diyenlere kol böreğine benzerliğiyle dikkat çeken Sarıyer Böreği tarifi paylaşacağız. İşte hazır baklava yufkasından çıtır, kolay ve lezzetli sarıyer böreği tarifi...

Tadına doyamayacağınız, fırsat buldukça yapmaktan keyif alacağınız bir tarifimiz var bugün: Sarıyer böreği. Durun hemen gözünüz korkmasın. El açması diyip açmayı bilmeyenleri korkutmayacağız. Tarifimiz çok kolay, mutfakla arası olmayan bile kolaylıkla yapacak. Yerken "Olay budur, baklavalık yufkadan da bal gibi oluyormuş" dedirticek ve hamur işi severlerin yapmaktan da bıkmayacakları bu lezzeti denemeyen kalmasın. Yine de ben elde açacağım diyorsanız da el açması muhteşem sarıyer böreği tarifimizi de yapabilirsiniz.

Çıtır çıtır, yemesi olay, yapması kolay sarıyer böreği yapmaya niyet edenleri buraya alalım...

Baklava yufkasından sarıyer böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 30 adet hazır baklava yufkası

İç harcı için;
➞ Yarım çay bardağı sıvı yağ
➞ 500 gr orta yağlı kıyma
➞ 2 adet kuru soğan
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 çay kaşığı karabiber
➞ 1 çay kaşığı pul biber

Not: Kuş üzümü ve çam fıstığı da ekleyebilirsiniz.

Sosu için;
➞ 150 gr tereyağı
➞ 1 su bardağı süt
➞ Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;
➞ Sıvı yağ

Baklava yufkasından sarıyer böreği nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı ve kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun. Bu noktada kıymanın topaklanmaması için kıymayı eze eze karıştırın ve tavanın kapağını kapatmayın. Kıyma suyunu salıp iyice çekince yemeklik doğradığınız kuru soğanları ilave edin. Soğan yumuşayınca tuzu ve baharatları ekleyin. Hazırladığınız iç harcını soğumaya bırakın.
✔️ Sosunu hazırlayalım. Tavada tereyağını eritin. İçerisine sütü ve sıvı yağı ekleyip soğumay abırakın.
✔️ Tezgaha baklavalık yufkadan bir adet serin. Bu arada diğer yufkaların üzerini mutlaka bezle kapatın ki kurumasın. Yufkanın üzerine hazırladığınız sosu sürün. 5 adet yufkayı aynı şekilde 1 kat yufka 1 kat sos olacak şekilde üst üste yerleştirin. 5.katı yağlamayın. Yufkanın uzun kenarına kıymalı harçtan şerit şeklinde yerleştirip rulo olarak sarın. İkiye katlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.Toplamda 6 adet sarıyer böreği elde edeceksiniz.
✔️ Hazırladığınız böreklerin üzerine fırça ile sıvı yağ sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar ortalama 25 dakika kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Alev Türken

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler