Çıtır Çıtır El Açması Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi

Çıtır Çıtır El Açması Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi
Börek, Türk Mutfağının sevilen hamur işlerindendir. Bugün sizlere bol tereyağlı el açması harika bir börek tarifi vereceğiz. Börekçilerde her zaman yetiğiniz çıtır çıtır el açması sariyer böreğine bayılacaksınız.

Sarıyer böreği bana Ankara'yı hatırlatıyor. Kızılaydaki ingilizce kursumun alt katında Sariyer börekçisi vardı ve biz her hafta arkadaşlarla oturur mutlaka o lezzetli börekten yerdik. Hey gidi günler. Tadı hala damağımda...

Evde de yapabilirim diyerek farklı denemelerim oldu zaman içinde. En iyi tutan tarifim şimdi vereceğim tarif oldu. Gerçekten harika oluyor. Mutlaka deneyin.

SARIYER BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5-2 su bardağı su

Kıymalı iç harcı;

  • 400gr kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Börekleri yağlamak için;

  • 100 gr tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

SARIYER BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Unu tezgaha alın. Havuz şeklinde ortasını açın. Un etrafına tuz serpin. Ortasına suyu dökün ve yavaş yavaş yanlardan alıp sert bir hamur elde edin. Hamurun pürüzsüz olması gerekiyor, 15 daika yoğurun.

✔️ Tereyağı tavada eritin ocağın altını kapatıp sıvı yağıda ekleyip kenara alın. Hep bu yağı kullanacağız.

✔️ Hamuru 4 parçaya bölün. Tezgahı hafif yağlayın. Bezelerin altını üstünü iyice yağlayın. Üzerlerini streç filmle kapatıp 3-4 saat dinlendirin.

✔️ Kuş üzümlerini bir kasenin içine alın ve üzerine sıcak su ilave ederek bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda soteleyin. Üzerine kıymayı ekleyip güzelce kavurun. Tuzunu, baharatını, süzdüğünüz kuş üzümlerini de ilave edip karıştırın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

✔️ Tezgahı güzelce yağlayın. Dinlenen bezelerden birini tezgaha alın. Servis tabağı büyüklüğünde merdana kıvamında açın. Daha sonra yağlayarak kenarlardan çeke çeke büyütün. İnceltebildiğiniz kadar inceltin.

✔️ Hazırladığınız iç harçtan ince uzun döşeyin. Rulo yapın. S şekli verip yağlı tepsiye dizin. Diğer bezleri de aynı şekilde hazırlayın.

✔️ Üzerlerine yine yağdan fırça yardımıyla sürün.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler