Hala sarımsaklı ekmek denemediyseniz geç kalmış sayılmazsınız, işte lezzetli ve pratik fırında sarımsaklı ekmek tarifi!

Hala sarımsaklı ekmek denemediyseniz geç kalmış sayılmazsınız, işte lezzetli ve pratik fırında sarımsaklı ekmek tarifi!
Bayatlayan ekmeklerinizi değerlendirmenin de en güzel yolu.... İstediğiniz baharatlarla da çeşitlendirebileceğiniz tarifimizle hem şifa hem de lezzet vadediyoruz..Haydi mutfağa!

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 5 dilim ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz (tercihen)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Ya da permasan peyniri)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

sarimsakli-ekmek-malzemeleri.jpg

SARIMSAKLI EKMEK NASIL YAPILIR?

Sarımsakları, tuz ilavesi ile havanda dövün ya da rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Rendelenmiş kaşar peyniri, karabiber, kekik, zeytinyağı ve tercihen biraz da tereyağını sarımsaklara ekleyin. 

Dilimlediğiniz ekmekleri fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız sarımsaklı sosu ekmek dilimlerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk fırınlayın. (Fırınınız pişirmesine bağlı olarak kontrollü pişirin. Hafif kızarması yeterli)
 Bekletmeden sıcak olarak servis edin. 

Öneriler

Kahvaltılarınıza farklı bir alternatif olabileceği gibi özellikle domates çorbasının yanında da servis edebilirsiniz. Bayatlamakta olan ekmeklerinizi de kullanabilirsiniz. Sarımsak sosuna ince doğranmış maydanoz  ya da biberiye de deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 


 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler