Güllacı Solladı! Yılın Popüler Tatlısı Pastanelerde Yok Satan Kolay Soğuk Baklava Tarifi

Güllacı Solladı! Yılın Popüler Tatlısı Pastanelerde Yok Satan Kolay Soğuk Baklava Tarifi
Bu baklava bildiğimiz fıstıklı baklavanın şerbetinin sütle hazırlanmış hali esasen. Ama kesinlikle daha hafif ve bu yüzden oldukça popüler. Bugün sizler için hamur açamayanlar da yapsın diye baklava yufkasından soğuk baklava tarifi vereceğiz.

Son yıllarda Türk Mutfağı'na giren bir tatlı var ki büyük küçük herkesin gönlünü fethetti.  Güllaç ile Sütlü Nuriye arasında bi tatlı desek yanılmayız sanırım. 

Soğuk baklava diyince akla Diyarbakır gelse de şu an neredeyse her ilde her pastanede her tatlıcıda bulmak mümkün!

Yapımına geçmeden önce hatırlatalım bu tarifin en önemli özelliği sade yağ kullanılması. Baklavacılar her zaman sade yağ kullanır unutmayın. 

SOĞUK BAKLAVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1.5 su bardağı sade yağ

Arasına sürmek için;

  • 1 su bardağı iri parçalı fıstık içi
  • 1 su bardağı toz fıstık içi

Üzeri için;

  • 100 gr bitter çikolata rendesi

Şerbeti İçin ;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

SOĞUK BAKLAVA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ İlk olarak şerbetini hazırlayın. Bunun için tencereye sütü, suyu ve şekeri koyun. Kaynayınca limon suyunu sıkıp 15 dakika sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Salep gibi yoğun bir kıvamı oluyor.

✔️ Sade yağını da hazırlayın. Eğer tereyağ kullanacaksanız tereyağını eritip köpüğünü alıp soğutun. Sade Yağ Yapımı İçin Tıklayın

✔️ Baklava yufkasını poşetinden çıkarın. Tepsinizi üzerine koyup bıcakla kesin. TYufkalar tam tepsinize göre olmalı. Üzerine nemli bir bez örtün. Her kullanımdan sonra kapatacağız ki kurumasın.

✔️ Tepsiyi sade yağ ile yağlayın. İki adet baklava yufkasını üzerine koyun. Fırça ile güzelce yağlayın. Tekrar iki adet baklava yukası koyun. Bu şekilde 20 adet yufkayı tamamlayın. (Yufkaların yarısını kullanmış olacağız.) Son katı yağlamayın.

✔️ Fıstıkları tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin.

✔️ Kalan baklava yufkalarını da alt kat gibi  yapın. Yani iki baklava yufkası koyup yağlayın. Yine en son katı yağlamayın.

✔️ Bıcak yardımıyla dikey kısmı kesin. Sonra üzerini sade yağla yağlayın ki kaymasın. Yatay kısmı da kesin. küçük küçük kare baklava dilimleri elde edeceksiniz. 

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derecedeüzeri kızarana kadar pişirin. Nar gibi kızaran baklavalar fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti dökün. Bu şekilde en az 2 saat soğuk bir yerde bekletin.

✔️ Üzerine ince rendelenmiş çikolata serpip fıstıkla servis edebilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler