Son Yılların Popüler Tatlısı: İster Fıstıklı İster Çikolatalı! İşte Ustasından Evde Gaziantep Usulü Simit Katmer Tarifi

Son Yılların Popüler Tatlısı: İster Fıstıklı İster Çikolatalı! İşte Ustasından Evde Gaziantep Usulü Simit Katmer Tarifi
Simit şeklinde içinde bol fıstık ve kaymak olan Antep Mutfağının yeni lezzetidir Simit Katmer. Peki evde simit katmer nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Ustasından tarifi sizlerle...

Son yıllarda fıstıklı, çikolatalı farklı farklı hazırlanan simit katmeri duymayanınız yoktur. Gaziantep civarının geleneksel tatlılarından olan bu lezzeti evde yapmak istiyorsanız bu tarif 10 numara oluyor. Antep fıstığının ve kaymağın o muhteşem birleşmesine insan dayanamıyor. Fırından çıkınca çıtır çıtır olan bu katmeri yemek için artık Antep'e gitmeye gerek yok.

Evde simit katmer yapmak için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Hamuru İçin;

  • 5 su bardağı sert buğday unu
  • 1.5 su bardağından biraz fazla su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Klasik Simit Katmer İçi İçin;

  • 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Süt kaymağı

Bezeleri yağlamak İçin;

  • Tereyağ
  • Sıvıyağ

Evde simit katmerin yapılışına geçerlim:

Unu tezgaha alın. Tuzu ekleyip ortasını havuz şeklinde açın. Suyu da ekleyip kenarlardan ortaya un alarak hamuru yoğumaya başlayın. Hamur 4-5 dakika sonra kıvam almaya başlayacak. 10 -15 dakika yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin.

simit-katmer-1.jpg

6 eşit parçaya bölüp beze yapın. Tereyağını eritin. Borcama bezenin birini koyun. Üzerine eritilmiş tereyağını döküp elinizle bastırın. Üst üste de koyabilirsiniz. Tüm bezeleri aynı şekilde yağlayın.

simit-katmer-2.jpg

Streç filmle sarıp 3 saat bekletin. Yarım gün 1 gün dinlenirse daha iyi olur.

simit-katmer-3.jpg
Tezgahı yağlayın bezenin birini alıp merdaneyle açın.

simit-katmer-4.jpg

Bundan sonra çevire evire elinizle hamuru dönererek büyütün.

simit-katmer-5.jpg

Belli bir büyüklüğe ulaşınca esnek hamuru elinizle kenarlardan çeke çeke büyütebildiğiniz kadar büyütün.

simit-katmer-6.jpgHamurun kenar kısımlarından ortayaakatlayın. Kalın olan kısımlarını çıkarın. 4 kaşık kadar antep fıstığı, 4 kaşık kadar şeker ve ara ara kaymaktan koyup çok az yağ gezdirerek rulo yapın. (Çikolatalı yapmak isterseniz 4 yemek kaşığı kadar antep fıstığı ve sürülebilir çikolata koyun.)

simit-katmer-7.jpg

Simit şekline getirip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine biraz yağ gezdirin.

simit-katmer-8.jpg

220 derece önceden ısıtılmış fırında orta katta kontröllü pişirin.

Soğutmadan yiyin:)

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Harun Usta / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler