Dağılmadan lokum gibi pişen, gaz yapmayan etsiz kuru fasülye tarifi

Dağılmadan lokum gibi pişen, gaz yapmayan etsiz kuru fasülye tarifi
Türk mutfağının sevilen sulu yemek çeşitlerinden biri olan Kuru Fasülye, özellikle kışın sofralardan eksik olmaz. Tam kıvamında, gaz yapmayan, lezzetine doyum olmayan kuru fasülye yapmak için bilmeniz gereken tüm püf noktaları sizin için tek tek açıklayacağız. Bundan sonra kuru fasülye sizden sorulacak....

Lokum gibi ama dağılmayan kuru fasülye makbuldür. Hem ekonomik, hem faydalı hem de doyurucu olan bu yemeği herkes güzel yapamaz. Püf noktaları bilmek lazım.

Peki kuru fasülye pişirilirken nelere dikkat edilir, püf noktaları nelerdir, fasülyenin gazı nasıl alınır?

  • Öncelikle fasülyenin içerisinde taş vs varmı kontrol edin. Bol suda yıkayıp üzeri geçecek şekilde soğuk su döktüp 24 saat bekletin.

  • Ertesi gün fasülyenin suyunu mutlaka değiştirip haşlayın.

  • Haşlarken oluşan köpükler fasülyenin gazıdır. Mutlaka beyaz köpükleri kevgirle alın. Köpük oluşumu bittiği zaman ve yumuşana fasülyeyi süzüp soğuk suda n geçirin.

  • Daha sonra pişirme aşamasına geçebilirsiniz.

Kuru fasülyenin yanına ne iyi gider?
Soğan piyazı yada sadece 4'e bölünmüş soğan kuru fasülyenin olmazsa olmazıdır. Yanına tane tane sade pilav ya da şehriyeli pirinç pilavı yapabilirsiniz. Bir de cacık ve turşu varsa arkasına önüne birşey istemez:)

Etsiz Kuru Fasulye için gereki malzemeler nelerdir?
➞ 2 su bardağı kuru fasulye
➞ 1 adet orta boy soğan
➞ 3 adet sivri biber
➞ 2 çorba kaşığı tereyağı
➞ 1.5 çorba kaşığı domates salçası
➞ 1 diş sarımsak
➞ Tuz
➞ Sıcak su

Etsiz Kuru Fasülye nasıl yapılır?
✔️ Fasülyeleri, bir gece önceden tuzlu suda ıslatın.
✔️ Ertesi gün güzelce yıkayıp süzün.
✔️ Fasülyeyi tencereye alıp. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun ve haşlamaya bırakın. Fasülyenin cinsine bağlı olarak haşlama süresi değişse de ortalama 20 dakikada diriliği gidecektir. Haşlanırken oluşan köpükleri kevgir yardımıyla mutlaka alın ki gaz yapmasın.
✔️ Ocaktan aldığınız fasülyeleri süzün.
✔️ Tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Tuz ilave edin bu sayede soğanlar daha hızlı sotelenecektir. Soğanlar pembeleşince sırasıyla ince kıyılmış biberleri, sarımsağı, salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
✔️ En son fasülyeleri ekleyip bir iki dakika karıştırın.
✔️ Üzerini gececek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
✔️ Ara ara suyunu kontrol edin.

Etli kuru fasülye yapmak isterseniz mükemmel etli kuru fasülye tarifimize de bakabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Lezzetli Yemek Tarifleri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler