Bugün ne pişirsem diyenlere: Önceden ıslatılmadan tencerede pişirilen etli kuru fasulye tarifi

Bugün ne pişirsem diyenlere: Önceden ıslatılmadan tencerede pişirilen etli kuru fasulye tarifi
Kuru fasulyeyi aynı gün içerisinde lezzetli bir şekilde pişirmenin püf noktaları vardır. İşte size tüm püf noktalarıyla etli kuru fasülye tarifi.

KURU FASULYEYİ BİR DE BÖYLE DENEYİN. LEZZETİNE İNANAMAYACAKSINIZ!

Canınız kuru fasulye istedi ya da misafiriniz mi gelecek? Fasulyenizi akşamdan ıslatmadığınız için üzülmeyin! İşte size ıslatmaya gerek kalmadan yapabileceğiniz sofranızın vazgeçilmezi olacak etli kuru fasulye yemeği. 

ETLİ KURU FASÜLYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 3-4 adet kuzu pirzola
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan 
  • 1 çay kaşığı tuz

ETLİ KURU FASÜLYE TARİFİ 'NİN YAPILIŞI

Fasulyelerinizi tencereye alarak fasülyelerin üzerini gececek kadar su ilave edin ve ocağa alın. Fasulyelerinizi yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat suyunu çekinceye kadar haşlayın.

etli-kuru-fasulye-tarifi-1.jpg

Eğer su azalmış, fakat fasulyeleriniz hala diri ise su ilave ederek kontrollü bir şekilde haşlamaya devam edin. 

etli-kuru-fasulye-tarifi-2.jpg

Düdüklüye zeytinyağı ve tereyağını alarak eritin. Üzerine biber ve domates salçasını ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Minik minik doğradığınız soğanlarınızı da ilave ederek 1-2 kez çevirin ve pirzolalarınızı ekleyin. Etlerinizin her iki yüzünü de yaklaşık 10 dakika mühürleyin. Son olarak etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak düdüklünüzün kapağını kapatın. Yaklaşık 15 dakika etler yumuşayacağı kadar pişirin.

etli-kuru-fasulye-tarifi-3.jpg
Pişen etinizin üzerine haşlanan fasulyeleri ekleyin.

etli-kuru-fasulye-tarifi-4.jpg

2 su bardağı sıcak su koyarak özleşene kadar kısık ateşte pişirin.(Yaklaşık 50 dakika)

etli-kuru-fasulye-tarifi-5.jpg

Suyunuzu isteğe bağlı olarak kontrollü şekilde artırabilirsiniz.

 

Püf noktası

Pişirme süreleri, kullandığınız fasulyenin cinsine ve düdüklü tencerenize göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden fasulyelerinizi haşlarken çok fazla pişirmeyin. Fasulyeler dağılabilir. Kontrollü pişirmekte fayda var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler