Fırında Kusursuz Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yazın Sürekli Yapıp Yemelik Bir Lezzet

Fırında Kusursuz Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Yazın Sürekli Yapıp Yemelik Bir Lezzet
Zeytinyağlı Biber Dolması Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Bol soğanlı, kuru üzümlü hafif kızarmış biber dolması diğer tüm tarifleri unutturacak cinsten. Soğuk sıcak her türlü yenen zeytinyağlı biber dolması damaklarda uzun süre iz bırakacak.

Zeytinyağlı dolma herkes tarafından sevilerek yenir ama herkes çok iyi yapamaz. İyi bir zeytinyağlı yapmak için biber seçimi önemli. Yumuşak, ince kabuklu çok da iri olmayan biber seçmelisiniz. Kalın ve sert kabuklu olanlar lezzetli olmaz. Bugün sizlere tadı damağınızda kalacak bir tanesi asla yetmeyecek fırında zeytinyağlı biber dolması tarifini vereceğiz. Artık kusursuz zeytinyağlı biber dolması yapmak çok kolay..

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 15 adet dolmalık biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 su bardağı sıcak su

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın.

✔️ Pirinci yıkayıp süzgeçte süzün kurusun.

✔️ Kuş üzümünü küçük bir kaseye koyup üzerine sıcak su döküp bekletin.

✔️ Tencereye sıvı yağı koyup ocağın altını açın. Isınan yağa çam fıstığını ekleyip kavurun. Hafif rengi dönünce soğanı ilave edin. Soğanı karıştıra karıştıra kavurun.  Soğan pembeleşince pirinci ekleyip 2 dakika da o şekilde kavurun. Tuzunu, baharatını dökün. 1 çay bardağın sıcak suyu da ekleyip ocağın altını kısın. Tamamen suyu çekince süzdüğünüz kuş üzümünü koyup karıştırın. Ocağın altını kapatın ve tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 40 dakika demlendirin.

✔️ Demlenen iç pilava ince ince doğradığınız maydanozları ekleyin.

✔️ Biberleri oyun. Sap kısımlarını kenara ayırın . Hazırladığınız iç pilavla biberleri doldurup sap kısımlarını tekrar üzerine koyun. Biberleri kare borcama ya da o büyüklükteki bir fırın kabına dizin. 

✔️ Aralarına birer dilim limon dizebilrisiniz.

✔️ 2 çay bardağı soğuk suyu da borcamın tabanına dökün. Yağlı kağıdı sudan geçirip nemlendirin ve borcamın üzerine kapatın. .

✔️ Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.Suyu tamamen çekip pirinçler yumuşayınca fırından alabilirsiniz. 

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler