Erzurum yöresel lezzetlerinden:İçinizi ısıtacak Erzurum dutlaması tarifi!

Erzurum yöresel lezzetlerinden:İçinizi ısıtacak Erzurum dutlaması tarifi!

İster kahvaltıya ister yemeklerin yanına oldukça sağlıklı ve besleyici bir tarif... Yöre halkının önceden yemek olarak tükettiği ancak zamanla kahvaltı sofralarında da kendisine yer bulan bu lezzetin yapımı da oldukça pratik. Denemediyseniz kesinlikle şans verin!

ERZURUM DUT ÇULLAMASI İÇİN MALZEMELER (2 kişilik)

  • 1 su bardağı dut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta

ERZURUM DUT ÇULLAMASININ YAPILIŞI

  • Dutu yıkayıp süzün
  • Üzerini gececek kadar sıcak su ekleyi 5 dakika bekletin
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin (sadece erimesi yeterli, yanmasın).
    erzurum-dut-cullamasi-detay-1.jpg
  • Süzdüğünüz dutları direk ekleyip 5 dakika kavurun
  • Yumurtayı küçük bir kasede çatal yardımıyla çırpıp dutların üzerine ekleyin.
    erzurum-dut-cullamasi-detay-2.jpg
  • Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
  • İster kahvaltıda ister yemeklerin yanında afiyetle yiyin.

ERZURUM DUT ÇULLAMASININ FAYDALARI

  • Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtır.
  • Boğaz ağrısına birebirdir.
  • Aç karnına yenirse mide iltihabına iyi gelir.
  • İltihab sökücü özelliği vardır.
  • Hastalıklara karşı vücut direncini artırır.
  • Özellikle çocuklarınız için sağlıklı bir yemektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler