Ekşimsi Tat Severlerin Yeni Rüyası Olmaya Aday! Usta Şef'ten Vişneli Semizotu Salatası

Ekşimsi Tat Severlerin Yeni Rüyası Olmaya Aday! Usta Şef'ten Vişneli Semizotu Salatası
Semizotu hem yemeği yapılan hem de salatalarda çiğ olarak tüketilebilen mucizevi bir sebzedir. Genelde yoğurt ile tüketilen semizotunu vişne ile denediniz mi? İşte damaklarınızı şenlendirecek vişneli semizotu salatası

Bugün sizlere The Taste Türkiye Jüri Üyesi Usta Şef Şemsa Denizsel'in Vişneli Semizotu Salatasını paylaşacağız.

Genelde yoğurtla, yada domatesle yaptığımız semizotu salatasının bu haline de bayılacaksınız. Vişnenin bol olduğu şu günlerde 1 kase vişneyi ayırıp mutlaka deneyin. Hafif ekşimsi aromalı bu salata damaklarınızı şenlendirecek.

Tarifimize geçmeden önce semizotunun faydalarına da bir göz atalım.

  • Pek çok sebzeden daha fazla omega 3 içeriyor.
  • Antioksidan bakımından zengin.
  • Güçlü bir C vitamini kaynağı
  • İyi bir demir kaynağı
  • Mide ve bağırsak sağlığı için oldukça faydalı
  • Kabızlığa iyi geliyor.
  • Sakinleştirici etkisi var
  • Böbrek ve kum taşlarını dökmeye yardımcı
  • Kandaki şeker oranını düşürüyor.
  • Kilo vermek isteyenler için mucize bir yiyecek.
  • Soğuk algınlığına iyi geliyor.

Semizotu ile ilgili daha detaylı bilgi için "Neredeyse her koşulda yetişen semizotunu hangi hastalıklara iyi gelir?" başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Bu kadar faydalı bir sebzeyi sofralarımızdan eksik etmemek gerek. Sözü daha fazla uzatmadan salatamızın yapımına başlayalım.

VİŞNELİ SEMİZOTU SALATASI TARİFİİ ÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kase taze vişne, çekirdekleri çıkartılmış
  • 1 büyük kase Semizotu, yıkanmış, yapraklanmış
  • 1 tutam Boziç Antep fıstığı
  • 1 adet Soğan
  • Taze zencefil
  • Füme paprika
  • Kuru reyhan
  • Zeytinyağı
  • Karabiber

VİŞNE SOSLU SEMİZOTU SALATASI NASIL YAPILIR?

✔️ Tavayı yüksek ısı da ısıtın.

✔️ Yarım parmak kadar zencefili soyup incecik doğrayın.

✔️ Soğanı da soyup incecik doğrayın.

✔️ Kızgın tavaya zeytinyağı, zencefili ve vişneleri ekleyip hızla kavurun. Uzun uzun pişirmeyin, sadece malzemeleri ılıtıp tavayı ocaktan alın.

✔️ Üzerine reyhan, karabiber ve biraz da füme paprika ekleyin.

✔️ Servis tabağına semizotundan biraz koyun. Biraz üzerine soğan, tuz ve zeytinyağı gezdirin. Tavada hafif kavurduğunuz semizotlarından ekleyin. Bu şekilde kat kat yerleştirin.

✔️ En üste boziç fıstık ve zeytinyağı ekleyin.

Salata servise hazır!

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler