Bolulu aşçıdan Ekşili Arnavut Çorbası tarifi
Türk mutfağının olmazsa olmazıdır çorbalar. Bugün sizlere, tüm çorbaların pabucunu dama attıracak bir çorba tarifi hazırladık. İşte Bolu'nun meşhur Eekşili Arnavut çorbası tarifi...
Bugün sofralarınızı taçlandıracak şifalı bir çorba yapalım istedik. Bu çorbanın olmazsa olmazı et ya da tavuk suyu. Eğer benim gibi buzluğunuzda her daim et/tavuk suyunuz varsa hızlıca hazırlayabilirsiniz. Özellikle çocuklar için sık sık yapıyorum ben.
Her menüye uyacak bu geleneksel çorbanın tarifi bizden, denemesi sizden...
Not: Eğer tavuk suyu yapmak isterseniz 8 bardak suya, 3 adet tavuk but ekleyin ve 30-40 dakika pişirin. Suyu süzüp kalanını derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Buzluğunuzda her daim et suyu bulunsun isterseniz işte tarifi
EKŞİLİ ARNAVUT ÇORBASI
Gerekli Malzemeler
- 3 yemek kadar kaşığı un
- 6 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kadar tuz
Ekşi sosu için;
- Yarım limon suyu
- 3-4 diş kadar sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı
- Tencereye sıvı yağını ve unu ekleyip kısık ateşte unun rengi değişene kadar kavurun. Unu çok kavurmayın.
- Et suyunu ekleyip tel çırpıcı ile çırparak karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
- Yarım limon suyunu ve rendelenmiş sarımsağı da ilave edin.
- Terbiyesi için bir kasede yumurtayı ve yoğurdu karıştırın. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp ılıtın.
- Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
- Tuzunu ekleyin.
- 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Bir tavada erittiğiniz tereyağına pul biberi ve kırmızı biberi edin ve çorbanın üzerine dökün.
- 10 dakika dinlendirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.