Dana kaval kemiğinden bol kalojenli, sade, ilikli kemik suyu yapımı
Girdiği her yemeği güzelleştiren kemik suyunu evde yapmak sanıldığı gibi zordeğil. Başlangıçta uzun süre pişiyor olması gözünüzü korkutabilir. İster buzlukta ister vakumlama yöntemleriyle cam kavanozlarda saklayarak pratik olarak kullanabilirsiniz.
- Kasabınızdan ilikli doğranmış kaval kemiği isteyin ve kemikleri doğratın
- Doğal ortamda beslenen hayvanın kemiği olduğundan emin olun.
- Kemikleri yıkayıp derin bir tencereye yerleştirin.
- Kemiklerin üzerini kapatacak şekilde soğuk su ekleyin. Bu şekilde 1 saat kemikleri su da bekletin.(Ocağın altını açmayın)
- 1 saat sonunda kemiklerin suyunu süzün.
- Tekrar kemiklerin üzerini kapatacak şekilde soğuk su ilave edin. 4 yemek kaşığı elma sirkesini de ekleyerek kapağını kapatın. İsterseniz bu aşamada kaya tuzu ekleyebilirsiniz.
- Burada önemli olan kaynamaya başlamadan önce altını kısmanız gerekiyor.
- Kısık ateşte uzun süre pişen ilikli dana kaval kemiğini 16 saat pişiriyoruz.
- 16 saatin sonunda ocagın altını kapatın.
ET SUYUNU SAKLAMA KOŞULLARI
Hazırlamış olduğunuz kavanozdaki et suları, kapağı açılmadan buzdolabında 1 ay boyunca tazeliğini korur. Kavanozun kapaği açıldıntan sonra 4 gün içerisinde tüketin.
Buzluk bölümünde 3 ay saklayabilirsiniz. Pratik olması için marketlerde rahatlıkla bulacağınız buz poşetlerin kullanabilirsiniz
Kullanım Önerileri
Et suyunu ılıtıp limon sıkararak zerdaçal ekleyerek içebilirsiniz. Çorbalarınıza, pilavlarınıza, hatta makarna haşlama suyuna koyarak yemeklerinizi hem lezzetli hem de besleyici yapabilirsiniz.
.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.