Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Sodalı gül böreği tarifi

Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Sodalı gül böreği tarifi
Siz de kahvaltıya ya da çayın yanına çıtır çıtır bir tarif arıyorsanız doğru tariftesiniz. Üstelik el açması tadında sodalı patatesli gül böreğinin yapımı da çok kolay. Dilerseniz buzluğa atıp acil durumda da çıkarıp pişirebilirsiniz. Bu sayede her zaman harika börekleriniz hazır. Buyrun tarifimize...

PATATESLİ SODALI GÜL BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 adet yufka

Sosu İçin :

  • 1 şişe soda
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzerine sürmek için :

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu, susam

Bu malzemelerle toplam 18 adet gül böreği çıkmaktadır. Daha fazla yapmak için malzemeleri artırarak yapabilirsiniz.

PATATESLİ SODALI GÜL BÖREĞİNİN YAPILIŞI

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım.   Patatesleri güzelce yıkayıp tencereye alın. Üzerini gececek kadar suyu ekleyip patatesler yumuşanana kadar pişirin.
  2. Patatesler pişince süzüp soğumaya bırakın.
  3. Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı alıp kavurun. Soğuyan patatesleri rendeleyip kavurmaya devam edin.
  4. Baharatlarını tuzunu ilave edin ve soğumaya bırakın.
  5. Patatesli harcınız soğuyunca ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  6. Patatesli harcınız hazır.
    patatesli-sodali-gul-boregi-detay-1.jpg
  7. Küçük bir kasede sos için gerekli malzemeleri karıştırın.Bu da kenarda beklesin.
  8. Tezgaha yufkanızın birini serin. Fırça yardımı ile her yerine eşit bi şekilde sos sürün.
  9. Yufkanızı 6'ya bölün.
  10. Her bir parçanın  geniş olan kısmına patatesli harçtan 2 kaşık döküp rulo yapın, ardından gül haline getirin.
    patatesli-sodali-gul-boregi-detay-2.jpg
  11. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine börekleri dizin.
  12. Eğer sosunuzdan kalmışsa böreklerin üzerine fırça ile sürün.
  13. Böreklerin üzerine 1 yumurtanın sarısını da güzelce sürün. İsteğe bağlı çörekotu, susam dökebilirsiniz.
    patatesli-sodali-gul-boregi-detay-3.jpg
  14. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin.
  15. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
    patatesli-sodali-gul-boregi-detay-4.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler