Bugün ne pişirsem diyenlere:  7 dakikada, pratik, et sulu, zerdeçallı mercimek çorbası tarifi

Bugün ne pişirsem diyenlere: 7 dakikada, pratik, et sulu, zerdeçallı mercimek çorbası tarifi

Zor zamanlarınızda yardımcınız olacak mercimek çorbası tarifimizle 7 dakikada mis gibi çorbanız hazır.

ET SULU ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ

  • 1 su bardagi kırmızı mercimek 
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük boy patates 
  • 1 su bardağı et suyu 
  • 7 su bardağı su (Sıcak su kullanırsanız çorbanız daha kısa sürede hazır olur)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım limon 

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

et-sulu-zerdecalli-mercimek-corbasi-malzemeleri.jpg

ET SULU ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASININ HAZIRLANIŞI

  • Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyerek kavurun.
  • Ardıdan rendelenmiş patatesi ekleyin ve kavurmaya devam edin. (Kavurma işleminde tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın , patates yapışabilir.)
  • Suda iyice yıkayıp süzdüğünüz mercimeği ekleyerek 1-2 dk daha kavurun.
  • 1 su bardağı et suyu + 7 su bardağı su ilave edin.
  • Tuzu, zerdeçalı, karabiberi ve naneyi ekleyin.
  • Bir limonu ortadan ikiye ayırarak yarım limonu içerisine direk koyun.
  • Düdüklünün kapağını kapatın.  
  • Düdüklünün buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısıp 7 dk pişirin.
  • Düdüklünün havası çıktıkdan sonr limonu çıkarın (Acılık vermesin)
  • Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ile kavurun.
  • Sıcak sıcak kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine kaşıkla tereyağını gezdirin ve servis edin.
  • Afiyet olsun.

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber