Bu Yemek Sağlık Fışkırıyor Çok Hafif! Girit Usulü Zeytinyağlı Kabak Sıyırma Tarifi

Bu Yemek Sağlık Fışkırıyor Çok Hafif! Girit Usulü Zeytinyağlı Kabak Sıyırma Tarifi
Salçasız yemekler daha hafif oluyor kesinlikle. Bugün size sağlıklı her yaştan kişinin severek yiyeceği harika bir tarif paylaşacağım. İşte kabağın faydaları ve Girit Usulü Zeytinyağlı Kabak Sıyırma Tarifi

Kabak genellikle diyet listelerinin baş kahramanı olarak karşımıza çıkıyor. Gelin tarifimize geçmeden önce kabağın faydalarına bir göz atalım.

  • Lif bakımından oldukça zengin.
  • Potasyum, kalsiyum, fosfor içeriyor.
  • Tam bir kalp dostu.
  • Güçlü bir idrar söktürücü
  • Protein bakımından da zengin.
  • Enerjiyi artırır.
  • Kilo vermeye yardım eder.
  • Bağışıklığı kuvvetlendirir.
  • Toksinlerin atımına yardım eder.
  • Göz hastalıklarına karşı oldukça etkili.

Binbir çeşit faydası var kabağın. Mutfaklarımıza konuk etmek için birsürü neden yani...

Ben kabak yemeğini çok severim. Annem hep salçalı zeytinyağlı yapar. Üzerine yoğurt döküp yeriz.

İzmire gittiğimde arkadaşımda farklı bir kabak yemeği yedim. Başta görüntüsü enginarı andırsa da ilginç gelmişti. Yiyince bayıldım. Yelda Girit kabağıyla yapmıştı enfesti. O kadar yemeğin arasında benim için favori yemek bu olmuştu. O günden sonra ara ara bu şekilde yapıyorum kabağı. Zaten zeytinyağlı sebze yemeklerini hep çok sevmişimdir. 

Sözü uzatmadan tarifimize geçelim.

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurlarının da beğeneceği umuyorum. Haydin mutfağa..

ZEYTİNYAĞLI KABAK SIYIRMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet girit kabağı (Yoksa sakız kabağı da olur.)
  • 5 adet taze soğan.
  • Yarım çay bardağı baldo pirinç
  • Yarım demet dereotu.
  • 5 diş sarımsak.
  • Bir tutam taze nane.
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Bir miktar tuz

ZEYTİNYAĞLI KABAK SIYIRMA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Pirinci kaynar suda 10 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kenara ayırın.

✔️ Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın.

✔️ Zeytinyağının yarısını tencereye alın. Üzerine doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip hafif soteleyin.

✔️ Ardından pirinci ekleyin. 

✔️ Suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatıp hafif pişmeye bırakın. Suyu çok çekmeyecek sadece pirinc yumuşayacak.

✔️ Bu arada kabakların kabuklarını soyun. Daha sonra yine soyacakla sıyırma işlemini yapın. İnce uzun kabaklar olacak. Çekirdek kısmına gelene kaar bu şekilde devam edin. İç kısmını mücver yapabilirsiniz.  Kabakların üzerine hafif tuz serpip kenara alın.

✔️ Pirincler yumuşamışsa içine kabakları ilave edin. Üzerine limonu sıkın, tuzunu ayarlayın. İnce ince doradığınız dereotunun yarısını ekleyip ocağın altını kısıp pişmeye bırakın tekrar.

✔️ Kabaklar hamur olmasın hafif diri olmalı. Ortalama 20 dakika yeterli oluyor.

✔️ Ocağın altını kapatıp ılımaya bırakın. Ilıyınca üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. İnce doğradığınız dereotlarını yayın. İnce doğradığınız naneyi de yerleştirip afiyetle yiyebilirsiniz.

Zeytinyağlı enginar tadında harika bir yemek oluyor. 

Afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler