Bu Yemek Kavrulmadan Yapılıyor Hiç Uğraştırmıyor! Ustadan ZeytinYağlı Patlıcan Bastı Tarifi

Bu Yemek Kavrulmadan Yapılıyor Hiç Uğraştırmıyor! Ustadan ZeytinYağlı Patlıcan Bastı Tarifi
Türk Mutfağında patlıcanla yapılan pek çok yemek var. Karnıyarıktan imam bayıldıya, patlıcan kebabından salatasına hepsini severek yiyoruz. Bugün sizlere etsiz zeytinyağlı kavrulmadan yapılan patlıcan bastı tarifi vereceğiz. Lezzetini tadan hep bu şekilde yapıyor.

Zeytinyağlı Patlıcan Bastı, soğuk yenilen tam bir zeytinyağlı yaz yemeği. Antalya civarında patlıcan civesi de deniyor.

Kısık ateşte piştiği için pişme süresi uzun ama 5 dakika gibi kısa bir sürede hazırlandığı için çok pratik.

Diyet yaptığım şu günlerde benim her hafta yaptığım favori sebze yemeğim diyebilirim.

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN BASTI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kg patlıcan
  • 1 kg domates
  • 100 gr sivribiber
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN BASTI NASIL YAPILIR?

✔️ Patlıcanların uç kısımlarını alıp pijamalı soyun. Parmak boyutunda iri iri doğrayın.

✔️ Soyduğunuz patlıcanı 2 tatlı kaşığı tuz koyduğunuz su dolu kaba koyup bekletin.

✔️ Domatesin kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın.

✔️ Biberleride patlıcanlarla aynı boyutta olacak şekilde irİ iri doğrayın.

✔️ Soğanları da piyazlık doğrayın.

✔️ Sarımsakları bıcakla ezip iri doğrayın.

✔️ Tencereye sızma zeytinyağını dökün.Sırayla yerleştirmeye başlayacağız. Soğanların, sarımsakların, domatesin yarısını kat kat yerleştirin.

✔️ Patlıcanları yıkayıp süzüp üzerine koyup bastırın.

✔️ Kalan malzemeleri de sırayla dizin. En üste domatesi koyun.

✔️ Domatesin üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi , toz şekeri, limon suyunu, yarım çay bardağı sızma zeytinyağını ve yarım çay bardağı soğuk suyu koyup tencerenin kapağını kapatın.

✔️ Yüksek ateşte yemek kaynadıktan sonra ocağı altını mum gibi kısık ateşe alıp 1 saate yakın pişirin.

✔️ Pişen yemeği ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler