Bu Pilav Nane ve Bol Patlıcanla Hazırlanıyor Lezzeti Enfes Oluyor! İşte Antep'in Meşhur Mıcırık Aşı Tarifi

Bu Pilav Nane ve Bol Patlıcanla Hazırlanıyor Lezzeti Enfes Oluyor! İşte Antep'in Meşhur Mıcırık Aşı Tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır pilav. Lezzetli bir pilav yapmak ise maharet gerektirir. Sade, tereyağlı, sebzeli, tavuklu, şehriyeli envai çeşit pilav akşam yemeklerini taçlandırır. Gaziantep Mutfağının naneli, patlıcanlı pilavı ise kesinlikle denemeye değer. İşte mıcırık aşı tarifi...

Patlıcan diyince akla ilk Gaziantep geliyor. Patlıcan kebabı, kuru patlıcan dolması derken çeşit çeşit yemekler sofralara lezzet katıyor. Antepliler patlıcanları oyduktan sonra baş kısımlarını kesip güneşte kurutuyor ve kışın harika bir pilav yapıyorlar. İçerisinde bol patlıcan kurusu, soğan, sarımsak, salça, kuru biber ve baharatların olduğu bu enfes yemek, buram buram lezzet kokuyor. Siz de bu yemeği mutlaka deneyin, beğeneceğinizden eminiz.

Mıcırık Aşı için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr patlıcan kurusu
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 parça kuru biber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 4.5 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Mıcırık Aşı'nın yapılışına geçelim:
Tencerede kaynayan suya patlıcan kurusunu atıp orta ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika haşlayın.
micirik-asi-1.jpgYarım su bardağı zeytinyağını tencereye alın. Ocağın altını açıp yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek soteleyin.Sarımsakları da soyup halka halka doğrayın. Onları da tavaya ekleyip orta ateşte kavurun
micirik-asi-2.jpg
Bu arada patlıcanlar haşlanırken içerisinde kurutulmuş biberleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye devam edin.
micirik-asi-3.jpg
Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin. Pul biberi de ilave edip güzelce kavurun.
micirik-asi-4.jpg
Patlıcanlar 15 dakika kadar haşlanınca süzüp kavrulan soğanlı salçayı ilave edin.
micirik-asi-5.jpg
Karabiberi ilave edip 4.5 su bardağı kadar kaynar su ilave edin.
micirik-asi-6.jpg
Hafif hafif karıştırıp tuzunu ve limon tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika kaynatın. Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.
micirik-asi-7.jpg
Hafiften karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
micirik-asi-7-001.jpg
Ocağın altını kapattıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin. En son kalan zeytinyağını tavada ısıtıp nane ilave edin ve pilava dökün. Tekrardan karıştırın.
micirik-asi-8.jpg
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Harun Usta / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler