Bu Pilav Nane ve Bol Patlıcanla Hazırlanıyor Lezzeti Enfes Oluyor! İşte Antep'in Meşhur Mıcırık Aşı Tarifi
Patlıcan diyince akla ilk Gaziantep geliyor. Patlıcan kebabı, kuru patlıcan dolması derken çeşit çeşit yemekler sofralara lezzet katıyor. Antepliler patlıcanları oyduktan sonra baş kısımlarını kesip güneşte kurutuyor ve kışın harika bir pilav yapıyorlar. İçerisinde bol patlıcan kurusu, soğan, sarımsak, salça, kuru biber ve baharatların olduğu bu enfes yemek, buram buram lezzet kokuyor. Siz de bu yemeği mutlaka deneyin, beğeneceğinizden eminiz.
Mıcırık Aşı için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 2 su bardağı pirinç
- 100 gr patlıcan kurusu
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 5-6 parça kuru biber
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 4.5 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Mıcırık Aşı'nın yapılışına geçelim:
Tencerede kaynayan suya patlıcan kurusunu atıp orta ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 15 dakika haşlayın.
Yarım su bardağı zeytinyağını tencereye alın. Ocağın altını açıp yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek soteleyin.Sarımsakları da soyup halka halka doğrayın. Onları da tavaya ekleyip orta ateşte kavurun
Bu arada patlıcanlar haşlanırken içerisinde kurutulmuş biberleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye devam edin.
Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin. Pul biberi de ilave edip güzelce kavurun.
Patlıcanlar 15 dakika kadar haşlanınca süzüp kavrulan soğanlı salçayı ilave edin.
Karabiberi ilave edip 4.5 su bardağı kadar kaynar su ilave edin.
Hafif hafif karıştırıp tuzunu ve limon tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika kaynatın. Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.
Hafiften karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
Ocağın altını kapattıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin. En son kalan zeytinyağını tavada ısıtıp nane ilave edin ve pilava dökün. Tekrardan karıştırın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Harun Usta / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.