Lokum gibi patatesli Arnavut ciğeri tarifi

Lokum gibi patatesli Arnavut ciğeri tarifi
Ustasından tüm püf noktalarıyla lokum gibi patatesli Arnavut ciğeri tarifi ve püf noktaları

Arnavut ciğeri, geleneksel olarak soğan ve maydanoz ile servis edilen, kuzu veya dana karaciğer küplerinin yağda kızartılması ile yapılan Türk yemeğidir. Arnavut ciğerinin kökeni, on beşinci yüzyılda Rumeli'deki savaşlarla beraber İstanbul bölgesine göç eden Arnavutlara dayanmaktadır. Osmanlı döneminde Türk mutfağının bir parçası olmuştur.

Daha önce kendi yaptığımız orjinal Arnavut ciğeri tarifini paylaşmıştık. İsterseniz o tarifi yapabilir, isterseniz son yılların fenomen aşçısı Nermin Yazılıtaş'ın paylaştığı bu tarifi yapabilirsiniz. Her ikiside oldukça lezzetli oluyor.

Malzemeler
✅ 700 gram kuzu ciğer / dana ciğeride olur
✅ 1 su bardağı buğday unu
✅ Tuz
✅ Yarım tatlı kaşığı Pul biber
✅ Yarım tatlı kaşığı Sumak
✅ Yarım tatlı kaşığı Kimyon
✅ 4 adet patates
Kızartmak için;
✅ 2 su bardağı sıvı yağ
Soğan salatası için ;
✅ 2 adet soğan
✅ Bir tutam maydanoz
✅ 1 tatlı kaşığı sumak
✅ Bir çentik tuz

✅ 1 yemek kaşığı tereyağ
✅ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı;

  • Ciğerlerin zarını soyup küp küp doğrayın.
  • Ciğerlerin fazla kanını kağıt peçete ile bastırarak alın üzerine çok az sumak ve 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirip 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Patateslerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın, bol suda yıkayın ve süzün.
  • Patatesleri önceden ısıtılmış derin yağda kızartın.
  • Bu arada soğanları piyazlık doğrayın, maydonozları kıyın. Soğan ve maydonozu bir kaba alıp tuz ve sumak katıp karıştırın. Soğan salatamız böylece hazır.
  • Kızaran patatesleri yağdan çıkartıp aynı tavada ciğerleri unlayıp elekle fazla ununu eleyip bekletmeden patatesi kızarttığımız kızgın yağın içine koyuyoruz. Tencerenizin büyüklüğüne ve ateşinizin kuvvetine göre miktarı ayarlayın. 2,5 dakika kadar kızartıp yağdan çıkartın. Daha fazla tutmayın aksi halde ciğerler kurur. Arnavut ciğerinin püf noktası tam olarak budur.
  • Kızaran ciğerlerin üzerine tuz, sumak, pul biber, kimyon atıp karıştırın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırıyoruz içine bir tatlı kaşığı kadar toz biber atıp hemen ocaktan alıyoruz, içine kızaran ciğeri ve patates döküp iyice karıştırıyoruz. Arnavut ciğerimiz servise hazır.
  • Büyük bir servis tabağına alıyoruz. Kenarlarına da soğan salatasını koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun ❤️

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler