Antep usulü fırında parmak kebabı tarifi ve yapılışı
Patlıcan kebabı, sebze ve etin mükemmel uyumuyla ortaya çıkan eşsiz lezzetlerden biridir. Görüntüsü ile iştah kabartan bu yemek, davet sofraları için de oldukça ideal. Bugün vereceğimiz tarifte julyen doğranmış biftek kullanılmıştır. Siz dilerseniz kuşbaşı et, tavuk ya da kıyma da tercih edebilirsiniz. Haydin mutfağa, akşama ziyafet var...
Parmak kebabı için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 3 adet patlıcan
➞ 3 adet çarliston biber
➞ 2 adet kırmızı biber
➞ 500 gr biftekten jülyen doğranmış et
➞ 1 adet soğan
➞ 5-6 adet çeri domates
➞ 1 tatlı kaşığı salça
➞ Tuz
➞ Karabiber
➞ Kimyon
➞ Kekik
Kızartmak için;
➞ Sıvı yağ
Parmak kebabı tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Düdüklü tencereye eti, yağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavurun. Etin suyu çıkıp güzelce kavrulunca üzerine salçayı, tuzu, baharatları ekleyip karıştırın. Üzerine 1.5 su bardağı kadar su ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp pişirin.
✔️ Patlıcanları alacalı soyup parmak şeklinde doğrayın.
✔️ Kızgın yağda patlıcanları kızartıp kağıt havlu serdiğiniz bir tepsiye çıkarın.
✔️ Yuvarlak borcam ya da tepsinin kenarına patlıcanları güneş gibi dizin.
✔️ Yeşil biberleri ve kırmızı biberleri de patlıcanlarla aynı boyda ince uzun doğrayın ve patlıcanların üzerlerine yerleştirin.
✔️ Orta kısma pişen eti susuz bir şekilde yerleştirin.
✔️ Etin suyunu sebzelerin üzerine dökün.
✔️ Domateslerle süsleyin. Üzerini yağlı kağıtla kapatın.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Misssgibi Yemek Tarifleri / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.